ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Γραφείου του ΚΙΝΑΛ

Νέα τακτική από την πλευρά της ηγεσίας

Σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής καλεί σήμερα στις τέσσερις το απόγευμα η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να συζητηθούν θέματα οικονομίας και να σχεδιαστεί η στάση του κόμματος απέναντι στις σχετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το προσεχές διάστημα.

Πρόσκληση μάλιστα, προκειμένου να συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση φέρεται να έχει λάβει από την Φώφη Γεννηματά, ο ευρωβουλευτής του κόμματος και νούμερο ένα ‘δελφίνος’ Νίκος Ανδρουλάκης, του οποίου η στάση στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εκτιμήθηκε, αφού επέλεξε να ασκήσει μεν κριτική, χωρίς όμως να δημιουργήσει στην πραγματικότητα πρόβλημα στην ηγεσία. Και αν αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, η άλλη είναι η προσπάθεια της ηγεσίας να ‘εκθέσει’ τρόπον τινά τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς εφόσον συνεχίσει να τον προσκαλεί στις συνεδριάσεις του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου, θα επιχειρήσει να τον κάνει μέρος του προβλήματος, αν έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο εν λόγω όργανο και τελικά στη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση. Απώτερος σκοπός, να ελαχιστοποιηθούν οι διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος και να μπει τέλος στην εσωστρέφεια, κάτι που γίνονται προσπάθειες εδώ και καιρό να συμβεί, αλλά μάταια...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής δεν θα δώσει το ‘παρών’ στη σημερινή συνεδρίαση, αφού επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις, κάτι όμως που δεν θα μπορεί να κάνει επ’ άπειρον στον βαθμό που οι προσκλήσεις τέτοιου είδους θα συνεχιστούν. Από τη στάση του, εξάλλου, σε αυτές τις προσκλήσεις, θα εξαρτηθεί σε έναν βαθμό και το κατά πόσον θα αλλάξει η σύνθεση του οργάνου, που είχε εκλεγεί με πλειοψηφικό σύστημα, με αποτέλεσμα από τα μέλη που είναι κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη, να μετέχει μόνο ένας, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος. Πρόκειται για άλλη μία κίνηση τακτικής, αφού στην πραγματικότητα, αν ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίσει να αρνείται να πηγαίνει στις συνεδριάσεις, στο μέλλον θα φαντάζουν έωλα τα επιχειρήματα όσων έκαναν λόγο για ελλιπή εκπροσώπηση της ‘τάσης’ που εκπροσωπεί στο εσωτερικό του κόμματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.