ΚΟΣΜΟΣ

Ο επικεφαλής της Tesla

Ο Ίλον Μασκ αθωώθηκε σε δίκη για δυσφήμηση Βρετανού σπηλαιολόγου

O επικεφαλής της Tesla Ίλον Μασκ αθωώθηκε χθες στη δίκη του που έγινε στο Λος Άντζελες για δυσφήμηση έπειτα από μήνυμά του στο Twitter, στο οποίο αναφερόταν χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό παιδεραστής στον Βρετανό σπηλαιολόγο Βέρνον Άνσγουορθ, ο οποίος είχε συμβάλει στη διάσωση 12 παιδιών και του προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη το καλοκαίρι του 2018.

Χρειάστηκε λιγότερο από μια ώρα ακροαματικής διαδικασίας χθες για να αθωωθεί ο δισεκατομμυριούχος Μασκ στην υπόθεση αυτή, η οποία είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης, μετά την προσφυγή του Άνσγουορθ εναντίον του για δυσφήμηση.

Ο επικεφαλής της Tesla είχε χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό αυτόν κατά του Βρετανού σπηλαιολόγου στο Twitter, έπειτα από δήλωση που είχε κάνει ο δεύτερος, ο οποίος χαρακτήριζε "διαφημιστικό τρικ" την προσφορά από τον Μασκ ενός μίνι υποβρυχίου για τη διάσωση των παιδιών που ήταν εγκλωβισμένα σε πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Ο δικηγόρος του Άνσγουορθ, ο Λιν Γουντ, ζήτησε από το δικαστήριο να επιδικάσει την καταβολή αποζημίωσης ύψους 190 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Μασκ στον πελάτη του για δυσφήμηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.