Neo

Ο Κουβέλης επέστρεψε «σπίτι» του

Στην πολιτική δεν παίζουν ρόλο μόνο οι πολιτικές προτάσεις και το πολιτικό σχέδιο που κάποιος υπηρετεί, αλλά καμία φορά και η ψυχολογία παίζει τον δικό της ρόλο. Για παράδειγμα, όσοι παρατηρούσαν προσεκτικά πώς συμπεριφέρονταν και πώς κινούνταν στους χώρους του ΣΕΦ τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα είδαν αρκετούς να αισθάνονται ακόμη λίγο άβολα.

Ωστόσο, υπήρξαν και κάποιοι που περπατούσαν με αυτοπεποίθηση, σαν να μην έφυγαν ποτέ: ο λόγος, φυσικά, για τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος δεν έκρυβε με την αυτοπεποίθηση που εξέπεμπε ότι αισθανόταν σαν να έχει γυρίσει σπίτι του. Εξάλλου, για τον λόγο αυτό ακριβώς, μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», απέρριπτε το ενδεχόμενο «διακριτού ρόλου» της Προοδευτικής Συμμαχίας στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιπαραβάλλοντας την ανάγκη συλλογικότητας αλλά και ομογενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σ’ ένα φορέα πραγματικά δημοκρατικό. Ένα κόμμα που θα λειτουργεί συλλογικά και πλουραλιστικά και θα είναι ανοιχτό στα ιδεολογικά και ιστορικά ρεύματα σκέψης και θα μπορεί να τα εκφράζει δημιουργικά και συνθετικά. Η συλλογικότητα είναι το σημαντικό. Συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεών του και της δράσης του, σε συνεχή αλληλεπίδραση με την κοινωνία», επισήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΕΚΙΕΑ, προσθέτοντας πως «η «Προοδευτική Συμμαχία», η «Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς» και άλλες δυνάμεις που προσέρχονται και συμμετέχουν στη διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να έχουν «αυτόνομη και διακριτή δομή» στο κόμμα». «Η συλλογικότητα και η σύνθεση των θέσεων και ιδεών στην κοίτη του αριστερού κόμματος είναι εκείνο που θέλουμε και πειστικά επιδιώκουμε. Αυτή η συλλογικότητα προωθεί και αναδεικνύει και την αποτελεσματικότητα του κόμματος», κατέληξε ο Φώτης Κουβέλης, καθιστώντας σαφές ότι το τελευταίο που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να επιστρέψει στην εποχή των... συνιστωσών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.