ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Ο λαός να μη δεχτεί καμία υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης»

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία σε εκδήλωση του ΚΚΕ στην Κρήτη , είπε ότι "το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά για την οργάνωση της πάλης του λαού, για να δοθεί αποφασιστική, μαχητική απάντηση στην πολιτική, που στη μία της όψη έχει την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, στην κοινωνική ασφάλιση, στους μισθούς, στις συντάξεις, στη μόρφωση. Και στην άλλη όψη της, την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που φέρνουν τον ελληνικό λαό, αλλά και τους άλλους λαούς της περιοχής, μπροστά σε μεγάλους, θανάσιμους κινδύνους".

Επισήμανε την συνέχεια αυτής της πολιτικής "γιατί θέλουν να έχει συνέχεια, χωρίς ανακοπές, η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων. Απόδειξη ότι η ΝΔ χωρίς να χάσει χρόνο, έπιασε το νήμα από κει που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει με ταχύτητα την επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα".

"Το ζήτημα για το λαό είναι να πιάσει το δικό του νήμα, αυτό που μπορεί να ενώσει τους αγώνες, τις διεκδικήσεις του εργάτη, του άνεργου, του φτωχού αγρότη και αυτοαπασχολούμενου και να τραβήξει μόνο μπροστά" υπογράμμμισε.
Ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε για την δράση του ΚΚΕ μέσα στο λαό "για να μπουν στο επίκεντρο της πάλης του λαού οι δικές του ανάγκες και όχι οι προτεραιότητες των ομίλων και οι στόχοι τους, που για τον λαό μεταφράζονται σε εκμετάλλευση, πολέμους, φτώχεια κι ανασφάλεια. Με αγώνα, γνώση, τόλμη και αντοχή, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίζει έδαφος η πρόταση πάλης και εξουσίας του ΚΚΕ. [...] Γιατί ο σοσιαλισμός, η εργατική εξουσία, μπορεί να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις που έρχονται στο προσκήνιο προς όφελος της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των φτωχών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων".

Αναφερόμενος στα όσα σοβαρά και επικίνδυνα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, τόνισε ότι "αποδεικνύουν ότι έχει καταρρεύσει παταγωδώς, η πολιτική του εφησυχασμού, για τη δήθεν προστασία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που υιοθέτησαν τα κόμματα, που έχουν αλυσοδέσει το λαό μας, τη χώρα μας, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς" επισημαίνοντας ότι "από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι τους, μηδενώς εξαιρουμένου, ακολούθησαν την πολιτική που υπαγόρευε πως αν η Ελλάδα είναι το 'καλό παιδί' του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ [...] Και είναι τόσο μεγάλη η προστασία των δήθεν συμμάχων με τα 'βρείτε τα' που λέει το ΝΑΤΟ, την υποκρισία των δήθεν κυρώσεων της ΕΕ, την ταύτιση συμφερόντων Ελλάδας - ΗΠΑ που λένε οι Αμερικάνοι, που στο τραπέζι έχει ήδη τεθεί το ζήτημα της συνδιαχείρησης του Αιγαίου" πρόσθεσε, τονίζοντας πως "γι' αυτό και τα επιτελεία του συστήματος θέτουν στο λαό το δίλημμα 'συμβιβασμός με την Τουρκία και συνεκμετάλλευση, ή πολεμική εμπλοκή".

Είπε ότι αυτό το δίλημμα είναι εξίσου επικίνδυνο για το παρόν και το μέλλον του λαού μας, για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για την ειρήνη.

'Οπως εξήγησε ο κ. Κουτσούμπας, τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, "αποτελούν το μήλον της έριδος ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική αστική τάξη", ενώ συνολικά οι πηγές πλούτου ολόκληρης αυτής της περιοχής "έχουν μπει στο στόχαστρο ιμπεριαλιστικών, ισχυρών κρατών όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ρωσία, η Κίνα τα οποία ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα βγει περισσότερο κερδισμένος από η μοιρασιά που είναι σε εξέλιξη [...] Ο λαός μας όμως ξέρει πως αυτοί οι ανταγωνισμοί οδηγούν σε πολεμικές συγκρούσεις. Τέτοιοι ανταγωνισμοί βρίσκονται πίσω από τις πολύχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή, στην Βόρεια Αφρική και την ίδια τη Λιβύη. Γι αυτό και πρέπει να απορρίψει αυτό το ψευτοδίλημμα και να μη δεχτεί καμία υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης" τόνισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι "όποια συμφωνία και διευθέτηση γίνει με την Τουρκία, αυτή πρέπει να γίνει στη βάση του διεθνούς δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων". Επισήμανε δε, ότι "από τη σκοπιά του λαού και όχι των εκμεταλλευτών του η απάντηση είναι μία σήμερα: Ενωμένοι εργάτες, αγρότες, φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι μπορούμε να παλέψουμε για να απεγκλωβιστούμε από το θανατηφόρο εναγκαλισμό του ΝΑΤΟ, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για το ξήλωμα όλων των βάσεων, για να ανοίξει ο δρόμος, που ο λαός μας σε συντονισμό με τους άλλους λαούς της περιοχής, οργανωμένοι αποφασισμένοι, θα επιβάλουν το δίκιο τους".

Αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, είπε όσο υπάρχουν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις, θα υπάρχουν άνθρωποι που ξεριζώνονται και πρόσθεσε ότι "στις Μόριες αλλά και στις νέες Αμυγδαλέζες που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση της ΝΔ και δω στην Κρήτη, για να μαζέψει τα αμάζευτα στο προσφυγικό, μπορεί να δει ο λαός μας τα τραγικά απάνθρωπα αποτελέσματα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί όμως και η ΝΔ, της Συνθήκης του Δουβλίνου, της απαράδεκτης πολιτικής της ΕΕ η οποία επιδεινώνει μέρα με τη μέρα το προσφυγικό πρόβλημα".

Κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό, να απομονώσουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και την ίδια στιγμή να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, ενάντια στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας", ενώ αναφέρθηκε και στο συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων που έχει καταθέσει το ΚΚΕ.
"Όσο και αν τα πράγματα φαίνεται να μένουν στάσιμα, η αλήθεια αποτυπώνεται στο σύνθημα μας:

Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο Σοσιαλισμός! Για το στόχο αυτό δουλεύουμε από σήμερα, σε καθημερινή βάση, προετοιμαζόμαστε, δυναμώνουμε.
Έχουμε την ιστορική αισιοδοξία και την πίστη στις αρχές μας, στην θεωρία μας, στο πρόγραμμά μας, στην ίδια την δυναμική της ταξικής πάλης" κατέληξε στην ομιλία του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.