MEDIA

Πρεμιέρα την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 22.00 στο COSMOTE HISTORY HD

«Ο Μεγάλος Πόλεμος - Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)»: Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και η δράση του Μακεδονικού Μετώπου στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη δράση του καθοριστικού για την έκβασή του, Μακεδονικού Μετώπου, αναβιώνει στο COSMOTE HISTORY HD η νέα σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, «Ο Μεγάλος Πόλεμος – Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)». Μέσα από την έρευνα και την τεκμηρίωση πάνω από 80 σπουδαίων Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, η σειρά καταγράφει όλα τα στάδια του «Μεγάλου Πολέμου», φέρνοντας στο προσκήνιο αθέατες πλευρές της ιστορίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σκιαγράφηση προσωπικοτήτων, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα της εποχής. Η νέα σειρά 10 επεισοδίων «Ο Μεγάλος Πόλεμος - Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)» θα κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 22.00.

Το πρώτο επεισόδιo της σειράς μας μεταφέρει στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν, υπό την απειλή του γερμανικού επεκτατισμού, η Ευρώπη χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα, αυτό της Αντάντ και αυτό των Κεντρικών Αυτοκρατοριών, γεγονός που προετοιμάζει το έδαφος για την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η αφορμή θα δοθεί τον Ιούνιο του 1914 με τη δολοφονία του διαδόχου του θρόνου της Αυστροουγγαρίας στο Σεράγεβο. Την ίδια περίοδο, η Ελλάδα έχοντας βγει ενισχυμένη εδαφικά και πληθυσμιακά από τους Βαλκανικούς Πολέμους, επιδιώκει να ενσωματώσει τις νέες περιοχές.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς διαθέσιμο ταυτόχρονα και στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV

Οι συνδρομητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρώτο επεισόδιο, ταυτόχρονα με την προβολή του στο κανάλι, και στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV. Όλα τα επεισόδια της σειράς, μετά την προβολή τους, θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Στο επεισόδιο μιλούν μεταξύ άλλων: Βλάσης Βλασίδης - Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Γιάννης Μουρέλος - Καθηγητής Ιστορίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Στράτος Δορδανάς, Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Milan Protic - Ερευνητής Ινστιτούτο Βαλκανικών Σπουδών, Ιάκωβος Μιχαηλίδης - Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σπύρος Σφέτας, Καθηγητής Ιστορίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Dragan Bakic - Ερευνητής Ινστιτούτο Βαλκανικών Σπουδών, Vojslav Pavlovic - Ερευνητής Ινστιτούτο Βαλκανικών Σπουδών, Dusan Funtic - Ερευνητής Ινστιτούτο Βαλκανικών Σπουδών, Danilo Sarenac - Ερευνητής, Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας, Slobodan Markovic - Καθηγητής Ιστορίας και Πολιτικών Επιστημών, University of Belgrade, Dusica Bojic - Διευθυντής Ιστορικού Μουσείου Βελιγραδίου, Yura Konstantinova - Ερευνήτρια Ινστιτούτο Βαλκανικών Σπουδών, Snezhana Dimitrova - Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Blagoevgrad.

Η νέα σειρά «Ο Μεγάλος Πόλεμος – Μακεδονικό Μέτωπο 1915-1918» ανήκει στο νέο πρόγραμμα με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, που αποτελεί το μοναδικό ελληνικό κανάλι με ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα. Από το 2016, στο κανάλι έχουν προβληθεί περισσότερα από 80 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV και πάνω από 1.000 τίτλοι ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Συντελεστές:

Παραγωγή: COSMOTE TV

Εκτελεστής Παραγωγός: Πάνος Παπαδόπουλος

Σκηνοθεσία: Μυρτώ Πατσαλίδου, Δημήτρης Ζάχος, Λευτέρης Χαρίτος

Μοντάζ – Editing λόγου: Μυρτώ Πατσαλίδου

Σενάριο: Μαρία Λούκα, Κάλλια Παπαδάκη, Κατερίνα Κακλαμάνη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Λαμπίρης

Production Design: Αρετή Βαρδάκη

Ιστορικός Σύμβουλος - Έρευνα: Βλάσης Βλασίδης

Εκτέλεση Παραγωγής: Prosenghisi F&V

Αφηγητής: Νίκος Πουρσανίδης

Motion Graphics Designer – Εικονογράφηση: Χάρης Μαχαίρας a.k.a Happy Artists

Animation - VFX: Παντελής Αναστασιάδης

Τίτλοι : IdeART

Μουσική Επιμέλεια – Sound Design: Μπάμπης Θεοχάρης

Post Production Producer – Coordination: Ιάκωβος Μάρης

Διεύθυνση Παραγωγής: Λάμπρος Γεωργόπουλος, Γιάννης Σωτηρόπουλος

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.