ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στα χέρια του Αργεντίνου σούπερ-σταρ η φετινή «Χρυσή Μπάλα»

Ο «βασιλιάς» Μέσι ξανά στο θρόνο του! - Κορυφαίος στον κόσμο για 6η φορά!

Για ακόμη μία φορά η υφήλιος υποκλίνεται στην αφεντιά του... Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να "γράφει" ιστορία, αφού κατέκτησε για 6η φορά στην καριέρα του την Χρυσή Μπάλα και έγινε ο πρώτος στα χρονικά που κατορθώνει κάτι τέτοιο, αφήνοντας μάλιστα πίσω του στα 5 τον... μεγάλο αντίζηλο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Στην απονομή που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, ο Αργεντινός «μάγος» της Μπαρτσελόνα πήρε την έκτη του «Χρυσή Μπάλα», έπειτα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, παρότι πολλοί θεωρούσαν τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ ως το μεγάλο φαβορί για το φετινό βραβείο! Έτσι, ο Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του Κόσμου, και πλέον είναι ο παίκτης με τις περισσότερες «Χρυσές Μπάλες» αφήνοντας πίσω του τον Πορτογάλο επιθετικό της Γιουβέντους, Κριστιάνο Ρονάλντο με πέντε που δεν βρέθηκε στην Γαλλία για την εκδήλωση.

Ο 32χρονος κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα, όπως και το Σούπερ Καπ. Μάλιστα, αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην Ισπανία ενώ, ήταν πρώτος σκόρερ τόσο στη La Liga αλλά και το Champions League.

Νωρίτερα, ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Άλισον Μπέκερ αναδείχτηκε κορυφαίος τερματοφύλακας της σεζόν ενώ ο αμυντικός της Γιουβέντους, Ματάις Ντε Λιχτ πήρε το βραβείο του καλύτερου νεαρού παίκτη για το 2019.

Αναλυτικά η λίστα:
1) Λιονέλ Μέσι
2) Βίρτζιλ Φαν Ντάικ
3) Κριστιάνο Ρονάλντο
4) Σαντιό Μανέ
5) Μοχάμεντ Σαλάχ
6) Κιλιάν Μπαπέ
7) Άλισον Μπέκερ
8) Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι
9) Μπερνάρντο Σίλβα
10) Ρίγιαντ Μαχρέζ
11) Φρένκι Ντε Γιονγκ
12) Ραχίμ Στέρλινγκ
13) Εντέν Αζάρ
14) Κέβιν Ντε Μπρούινε
15) Ματάις Ντε Λιχτ
16) Σέρχιο Αγουέρο
17) Ρομπέρτο Φιρμίνο
18) Αντουάν Γκριεζμάν
19) Αλεξάντερ Άρνολντ
20) Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ
21) Ντούσαν Τάντιτς
22) Σον
23) Ούγκο Γιορίς
24) Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν
25) Καλιντού Κουλιμπαλί
26) Καρίμ Μπενζεμά
27) Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ
28) Ντόνι Φαν Ντε Μπέεκ
29) Ζοάο Φέλιξ
30) Μαρκίνιος

Στο όριο του λάθους η διαφορά Μέσι - Φαν Ντάικ για τη «Χρυσή Μπάλα»!

Πάντως, η διαφορά ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και στον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ ήταν... απειροελάχιστη στην ψηφοφορία για τη «Χρυσή Μπάλα».

Ο Αργεντινός σούπερ-σταρ της Μπαρτσελόνα πήρε το βραβείο που δίνει κάθε χρόνο το περιοδικό «France Football» για τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς, με τον Ολλανδό αμυντικό της Λίβερπουλ να μένει στη δεύτερη θέση και όπως έγινε γνωστό έχασε τον τίτλο μόλις για επτά βαθμούς!

Συγκεκριμένα, ο Μέσι συγκέντρωσε 686 βαθμούς και ο Φαν Ντάικ 679!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.