ΕΛΛΑΔΑ

11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Oλοκληρώθηκε το μαθητικό - φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό - φοιτητικό συλλαλητήριο στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 11 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό Επ.Κορκονέα, στη κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Το άσυλο ανήκει στους φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ απ’ τις σχολές» και «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά».

Στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν μαθητές και φοιτητές και στη Θεσσαλονίκη. Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από το Άγαλμα Βενιζέλου κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

 


 

 

 

Νέα συλλαλητήρια το απόγευμα σε Αθήνα και Ιωάννινα

Πορεία πρόκειται να πραγματοποιήσουν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, ενώ στις 9 το βράδυ στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονςο μαθητής, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση.

Αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον, με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» είναι κλειστός και οι συρμοί διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Σε συγκέντρωση, στις 6 το απόγευμα στην Ακαδημία καλούν και φοιτητικοί σύλλογοι στα Ιωάννινα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.