Neo

Όταν η Ντόρα... «ξεγλίστρησε» από το άρθρο Σημίτη

Πολλοί περίμεναν χθες αν η Ντόρα Μπακογιάννη θα υπερασπιζόταν ή όχι την κυβέρνηση Καραμανλή στην συζήτηση που έχει ξεσπάσει μετά το άρθρο του Κώστα Σημίτη για το Ελσίνκι. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, άλλωστε, ήταν εκείνη που υπηρέτησε, μετά τον Πέτρο Μολυβιάτη, ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στην κυβέρνηση Καραμανλή και, ως εκ τούτου, είχε έναν λόγο παραπάνω να το πράξει, κατά την εκδήλωση του «Κύκλου Ιδεών» του Ευάγγελου Βενιζέλου για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

Μόνο που η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν πάντα υπέρ της άποψης ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους στη Χάγη και, ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε εύκολα να υπερασπιστεί την απόφαση που πήρε ο Κώστας Καραμανλής το 2004 να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων την απόφαση του Ελσίνκι. Έτσι, η πρώην υπουργός για μία ακόμη φορά αξιοποίησε την πείρα της στην πολιτική και τη διπλωματία... ξεγλιστρώντας από το θέμα και μιλώντας επί της ουσίας για ένα «νέο Ελσίνκι».

Μάλιστα, ακόμη κι όταν ο συντονιστής της εκδήλωσης (Αλ. Παπαχελάς) σχολίασε ότι στην εξωτερική πολιτική «υπάρχουν δύο δόγματα, το δόγμα Μολυβιάτη και το δόγμα Σημίτη», η πρώην υπουργός κατάφερε να ξεγλιστρήσει και πάλι: «Τώρα έχει δικαιωθεί το δόγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου που έλεγε με την Τουρκία συνομιλείς, προχωρείς και δεν αφήνεις γενικώς το χρόνο να περάσει χωρίς δραστηριότητα στη σχέση σου με την Άγκυρα», απάντησε, καταφέρνοντας να ξεφύγει από το δίλημμα... Μολυβιάτης ή Σημίτης!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.