ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν είναι όλοι οι Έλληνες ίδιοι... Ελληνικής καταγωγής είναι και γερουσιαστές στις ΗΠΑ που κάνουν την πάπια και δεν υποστηρίζουν την Ελλάδα»

Παφίλης: «Πίσω από τις θέσεις του Βαρουφάκη κρύβονται τα λόμπι»

«Πίσω από τις θέσεις του Γιάνη Βαρουφάκη κρύβονται τα λόμπι και μεγάλα συμφέροντα», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, προσθέτοντας ότι «στο ΚΚΕ έχουμε αρχές, δεν είμαστε σαλταδόροι της πολιτικής».

Με αυτό τον τρόπο, ο κ Παφίλης απάντησε στον πρόεδρο του ΜέΡΑ25 που «συνειδητά και προβοκατόρικα έκανε μια επίθεση ανήθικη στο ΚΚΕ στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού», όπως σημείωσε.

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης βγάζει φλας αριστερά και στρίβει δεξιά», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, σημειώνοντας ότι «εκφράζει ακροδεξιές απόψεις, ζητώντας να ψηφίζουν όλοι με βάση το προφεουδαρχικό και αναχρονιστικό δίκαιο του αίματος». Που σημαίνει ότι θα ψηφίζει οποιοσδήποτε έχει ελληνική καταγωγή λόγω του προπάππου του και η ψήφος του δεν θα έχει καμία συνέπεια σε αυτόν, διότι δεν θα έχει πραγματικό δεσμό με τη χώρα, όπως ο φορολογικός, παρά μόνο ψυχικό. Επισήμανε πως «με αυτό τον τρόπο τα διάφορα λόμπι και ξένες κυβερνήσεις θα μπορούν να καθορίζουν οριακά εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα».

Ο κ. Παφίλης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «μου θύμισε Χρυσή Αυγή το κρεσέντο του ελληνισμού», σημειώνοντας ότι «δεν είναι ίδιοι όλοι οι Έλληνες». Όπως είπε, Έλληνας ήταν και ο Εφιάλτης και οι ταγματασφαλίτες... Υπάρχουν εργάτες, αλλά και πλουτοκράτες εντός και εκτός της Ελλάδας» και πρόσθεσε πως «ελληνικής καταγωγής γερουσιαστές στις ΗΠΑ κάνουν την... πάπια και δεν υποστηρίζουν την Ελλάδα, αλλά την εκάστοτε πολιτική των ΗΠΑ», ενώ αναφερόμενος σε λόμπι Ελλήνων εφοπλιστών που στήριξαν την υποψηφιότητα Μπους, δήλωσε ότι «για αυτούς υπάρχει το "δίκαιο του χρήματος" διότι ήθελαν την τροφοδοσία του 6ου αμερικανικού στόλου».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σχολίασε και την αναφορά του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου περί «ελληνικής ψυχής», αναφέροντας ότι «αυτές είναι απόψεις της Χρυσής Αυγής. (...) Το ΠΑΣΟΚ επί χρόνια δεν έκανε τίποτα για να διευκολύνει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των αποδήμων».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΜΑ 21:06 12/12/2019

    Αχ κατακαημένο ΚΚΕ…πότε θα «πιάσεις» επαφή με το σήμερα, οι «αποκλειστικότητες» τέλειωσαν πια…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.