LIFESTYLE

Μία απ' τις σπουδαιότερες φωνές όλων των εποχών

Παγκόσμια θλίψη: «Έφυγε» η τραγουδίστρια των των Roxette, Μαρί Φρέντρικσον

Μία από τις μεγαλύτερες γυναικείες φωνές που εμφανίστηκαν στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα μέχρι σήμερα, η τραγουδίστρια των Roxette, Μαρί Φρέντρικσον, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, νικημένη από την επάρατη νόσο...

«Με μεγάλη μας θλίψη σας ανακοινώνουμε πως η Μαρί Φρέντρικσον των Roxette απεβίωσε το πρωί της 9η Δεκεμβρίου έπειτα από 17χρονη μάχη με τον καρκίνο» έγραφε η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος πλάι σε μια φωτογραφία όπου σε μαύρο φόντο αναγραφόταν το όνομα της τραγουδίστριας και η ημερομηνία θανάτου της.

Η τραγουδίστρια των Roxette γεννήθηκε στις 30 Μαΐου του 1958 στη νότια Σουηδία και ξεκίνησε την καριέρα της όταν γνώρισε τον μελλοντικό της σύντροφο στη μουσική, Περ Γκέσλε.

Γκέσλε: Ευχαριστώ που έβαψες τα ασπρόμαυρα τραγούδια μου με τα πιο όμορφα χρώματα

«Ο χρόνος περνά τόσο γρήγορα. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που περνούσαμε μέρες και νύχτες στο μικροσκοπικό μου διαμέρισμα στο Χαλμσταντ, ακούγοντας τη μουσική που αγαπούσαμε, και κάνοντας απραγματοποίητα όνειρα. Και τι όνειρο ήταν εκείνο που τελικά μοιραστήκαμε!» αναφέρει επ' ευκαιρία της είδησης του θανάτου της, ο επί δεκαετίες παρτενέρ της στους Roxette, Περ Γκέσλε.

«Μαρί, σε ευχαριστώ για όλα. Ήσουν εξαιρετική μουσικός, υπέροχη φωνή και μοναδική ερμηνεύτρια. Ευχαριστώ που έβαψες τα ασπρόμαυρα τραγούδια μου με τα πιο όμορφα χρώματα. Ήσουν η καλύτερη φίλη μου για περισσότερα από 40 χρόνια» σημειώνει ο Σουηδός καλλιτέχνης.

«Είμαι περήφανος, είναι τιμή μου και είμαι ευτυχής που μπόρεσα να μοιραστώ τόσο από τον χρόνο σου, το ταλέντο, τη ζεστασιά, τη γενναιοδωρία και την αίσθηση του χιούμορ σου. Όλη μου η αγάπη πάει σε εσένα και την οικογένειά σου. Τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια» κλείνει ο Γκέσλε των Roxette.

Roxette: Το πιο διάσημο σουηδικό γκρουπ μετά τους ABBA

Οι Roxette, είναι το σουηδικό ποπ-ροκ δίδυμο το οποίο δημιουργήθηκε το 1986. Οι Roxette έχουν πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια δίσκους διεθνώς και έκαναν τέσσερα νούμερο ένα σινγκλ στο Billboard των Η.Π.Α για τα τραγούδια «The Look», «Listen to your Heart», «It must have been Love» και «Joyride».

Σημείωσαν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους την περίοδο 1989-1992, κάτι που τους βοήθησε να ξεκινήσουν την παγκόσμια περιοδεία τους η οποία ονομάστηκε Join the Joyride το 1991-1992. Υλοποίησαν ακόμα μία παγκόσμια τουρνέ το 1994-1995 με το όνομα Crash!Boom!Bang!World Tour.

Το γκρουπ σταμάτησε τις ζωντανές εμφανίσεις για μερικά χρόνια, ως το 2001 όταν και έκαναν μία πανευρωπαϊκή περιοδεία με 26 συναυλίες με το όνομα Room Service Tour. Συνολικά, οι Roxette είναι το δεύτερο πιο επιτυχημένο σουηδικό μουσικό καλλιτεχνικό σχήμα μετά τους ABBA.

Η διάγνωση με καρκίνο και η επιστροφή στη μουσική

To 2002, η Σουηδή τραγουδίστρια διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο, ξεκινώντας άμεσα επιθετική θεραπεία. Ωστόσο, η Σουηδή σταρ των Roxette βγήκε νικήτρια από την πρώτη αυτή μάχη με τον καρκίνο.

Ως το 2009, η ερμηνεύτρια των Roxette επέστρεφε σταδιακά στις μουσικές σκηνές του κόσμου. Έτσι, ξεκίνησε μια νέα εποχή για το διάσημο ντουέτο, που κυκλοφόρησε νέα άλμπουμ και βγήκε και πάλι σε περιοδεία ανά τον κόσμο, με έναν από τους σταθμούς να είναι στην Ελλάδα τον Μάιο του 2011.

Στις 18 Ιουνίου το 2010 οι Roxette έπαιξαν το "The Look" για το πάρτι της πριγκίπισσας επί του στέμματος Βικτόρια και του αρραβωνιαστικού της Ντάνιελ Γουέστλινγκ, η οποία ήταν και η πρώτη επίσημη παρουσίαση τους ως ζευγάρι στο κοινό της Σουηδίας το 2001.

Το όνειρο όμως για την τραγουδίστρια των Roxette έπρεπε να τελειώσει. Το 2016, ο γιατρός της Φρέντρικσον, της συνέστησε να σταματήσει τις εμφανίσεις προκειμένου να ξεκουραστεί και να φροντίσει την υγεία της.

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Roxette

Ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια τους και μεταξύ εκείνων που έγιναν hit στα chart όλου του κόσμου ήταν και το «It Must Have Been Love».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.