ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπανάτσιου: Βαθιά ιδεοληπτικός ο νέος προϋπολογισμός, υπηρετεί τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ

Βαθιά ταξικό και ιδεοληπτικό που υπηρετεί την νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου, κατά τη συζήτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης είναι βαθειά ταξικός, βαθειά ιδεοληπτικός και καταδεικνύει ότι η ΝΔ είναι πιστή στις νεοφιλελεύθερες ιδέες της. Πλουσιοπάροχες φοροελαφρύνσεις για τους ισχυρούς και καθόλου γενναιόδωρη με τα χαμηλά και μεσαία στρώματα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παπανάτσιου.

Όπως υποστήριξε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική επιλογή της ΝΔ είναι αντιαναπτυξιακή ενώ την κατηγόρησε ότι παρέπεμψε στις καλένδες όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, όπως τη μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5% και την κατάργηση των «29 άδικων φόρων του ΣΥΡΙΖΑ».

« Δεν έχει βάσει το αφήγημα σας πως με τη μείωση των φόρων στα υψηλά κλιμάκια και τη μείωση του κόστους εργασίας, η ανάπτυξη θα μεγαλώσει την πίτα και θα δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις για τα κατώτερα στρώματα. Το μόνο που θα καταφέρει είναι η αύξηση των ανισοτήτων. Παρά την ρητορική σας για μείωση των φόρων και ελάφρυνση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, το μεγαλύτερο μέρος των φοροελαφρύνσεων σας, απονέμεται σε λίγους», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Το μόνο φόρο που παίρνετε πίσω είναι μόνο το φόρο των κερδών των επιχειρήσεων». Η κ. Παπανάτσιου μίλησε ακόμα για δημιουργική λογιστική σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις της κυβέρνησης για ρυθμό ανάπτυξης 2,8% και τόνισε ότι είναι μεγαλύτερες ακόμη και από τις προβλέψεις των διεθνών οργανισμών και διπλάσιες από τον αντίστοιχο της Ευρωζώνης.

«Ο πρώτος προϋπολογισμός που καταθέτετε μετά το τέλος των μνημονίων αποστρέφει το βλέμμα του από την κοινωνία και καταρρίπτει μία προς μία τις προεκλογικές σας εξαγγελίες. Δεν είναι κοινωνικός, δεν είναι αναπτυξιακός ενώ είναι ασύμβατος ακόμη και με τους δικούς σας στόχους για ανάπτυξη με ρυθμούς 3% ή 4%», κατέληξε η κ. Παπανάτσιου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.