ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση του Δήμου Πάτρας

Πάτρα: «Θάνος Μικρούτσικος», το όνομα του νέου Εργοστασίου Τέχνης

Τη βαθύτατη θλίψη του, για τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πατρέων, λαμβάνοντας σειρά αποφάσεων για να τιμήσει τη μνήμη του αξεπέραστου δημιουργού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί της Κυριακής και συλλυπούμενο θερμά τους οικείους του Θάνου Μικρούτσικου ανακοίνωσε ότι αποφάσισε:

- Να τιμήσει το άξιο τέκνο, που γεννήθηκε, ξεκίνησε τα μουσικά του βήματα, δημιούργησε στην πόλη μας και που με το έργο του εμψύχωσε τους ανθρώπους, μας έφερε σε επαφή με την μουσική και τους στίχους που δίνουν νόημα στην ζωή.
- Να δώσει το όνομά του στο προς κατασκευή συνεδριακό χώρο του "εργοστασίου τέχνης" και να ονομαστεί “ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΗΣ – ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ”. Η πρώτη συναυλία που θα γίνει θα είναι αφιερωμένη στο έργο του.
- Οι εκδηλώσεις του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2020 (δημιούργημά του) να έχουν στο πρόγραμμά τους, έργα του.
- Να ανταποκριθούμε στην σκέψη του, αντί για δώρα φέτος τις γιορτές, να δώσουμε αίμα και να οργανώσουμε αιμοδοσία στην πόλη μας, από 13 έως 18 Ιανουαρίου 2020, προς τιμήν του.
- Να παρευρεθούμε στην πολιτική κηδεία του την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου».

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων αποχαιρετά τον Θάνο Μικρούτσικο με τους εξής αγαπημένους στίχους του Νίκου Καβαδδία που είχε αγαπήσει ο μουσικοσυνθέτης:

«Μια βάρκα θέλω ποταμέ, να ρίξω από χαρτόνι,
Oπως αυτές που παίζουνε στις όχθες μαθητές.
Σκοτώνει, πες μου, ο χωρισμός; -Ματώνει δεν σκοτώνει.
Ποιος είπε φούντο; Ψέματα. Δεν φτάσαμε ποτές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.