ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ξενώνα αστέγων φτιάχνει ο δήμος

Μέχρι σήμερα οι άστεγοι του δήμου Πάτρας φιλοξενούνται σε πανσιόν που πληρώνει εξ’ολοκλήρου η τοπική κοινότητα.

Ωστόσο, ο δήμος θέλοντας να προσφέρει μια πιο μόνιμη λύση στους ανθρώπους που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη, δημιούργησε και σκοπεύει να εγκαινιάσει μέχρι τέλος του χρόνου το πρώτο υπνωτήριο για αστέγους στην πόλη.

Το κτίριο που θα στεγάσει τον ξενώνα, βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δημ. Γούναρη και Μπουκαούρη.

Το κτίριο σταδιακά θα στεγάσει και άλλες υπηρεσίες, οι οποίες θα αποφασιστούν εν καιρώ από το διοικητικό συμβούλιο του Κοινωνικού Οργανισμού. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Δήμος Πάτρας παίρνει δραστική πρωτοβουλία υπέρ αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, έχει επίσης φροντίσει να αποκτήσει η Πάτρα μια τράπεζα τροφίμων και ένα βαν, όπου προσφέρει ζεστό φαγητό και διανομή σε σχολεία, δομές και παιδικούς σταθμούς, με 13 σημεία που καλύπτουν γεωγραφικά όλη την πόλη.

Οι ανάγκες των αστέγων στην Πάτρα είναι πολύ αυξημένες, αφού ο φετινός αριθμός των αιτήσεων για το σχετικό επίδομα φτάνει τις 800, κι έχουν εγκριθεί περίπου οι μισές. Όμως η πρωτοβουλία είναι ένα μεγάλο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμα κι άλλοι δήμοι. Διαβάστε επίσης: Το Παλαιοπωλείο των Αστέγων Ένα μήνα άστεγος Μοιραζόμαστε, δεν πετάμε.

womantoc.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.