ΚΟΣΜΟΣ

Πεκίνο: «O Τραμπ ότι θέλει να μετατρέψει το διάστημα σε "πεδίο μάχης"»

Η Κίνα κατηγόρησε σήμερα, Δευτέρα, τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θέλουν να μετατρέψουν το διάστημα σε «πεδίο μάχης», μετά τη δημιουργία από τον Ντόναλντ Τραμπ μιας «δύναμης διαστήματος», ενός νέου κλάδου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ίδρυσε επίσημα αυτή τη νέα δύναμη επικυρώνοντας την Παρασκευή τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για το 2020. "Το διάστημα είναι το νέο μέτωπο πολέμου στον κόσμο", σχολίασε με την ευκαιρία αυτή.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δημιουργία αυτής της νέας δύναμης, που θα συντίθεται αρχικά από 16.000 στρατιωτικούς και πολιτικό προσωπικό, ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, o Γκενγκ Σουάνγκ, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι «συνεχίζει μια κούρσα εξοπλισμών στο διάστημα» και ότι θέλει να το «μετατρέψει σε ένα είδος πεδίου μάχης».

«Η Κίνα εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της και τη σθεναρή αντίθεσή της», πρόσθεσε.

Όπως είπε, η κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών «παραβιάζει τη διεθνή συναίνεση για την ειρηνική χρήση του διαστήματος». Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει ως εκ τούτου να διαπραγματευθεί επειγόντως «ένα νομικά δεσμευτικό εργαλείο για τον έλεγχο των εξοπλισμών στο διάστημα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.