ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρώτη φορά τόσο απομονωμένη η Τουρκία»

Πέτσας: «Iκανοποιημένοι από τη στήριξη της ΕΕ απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις»

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Στέλιος Πέτσας από την ευρωπαϊκή στήριξη που έλαβε η Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευρωπαϊκή στήριξη που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε, κατά τη διάρκεια του δείπνου, τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας και πέτυχε τα βασικά ζητήματα που ζήτησε να ενταχθούν στο κείμενο των συμπερασμάτων. Αυτά αφορούσαν την καταδίκη της Τουρκίας, την αναγνώριση ότι δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα η συμφωνία μεταξύ Λιβύης – Τουρκίας και η στήριξη σε Κύπρο και Ελλάδα.

Διαμορφώνεται μια κοινή γραμμή της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία

Σε ερώτηση για τη στρατηγική απέναντι στο πρόβλημα της Τουρκίας που όλοι αναγνωρίζουν πως υφίσταται, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Είναι ξεκάθαρο και από τις τοποθετήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του δείπνου, αλλά και από τις προηγούμενες ημέρες ότι εδώ πρέπει να υπάρχει μία κοινή γραμμή της Ευρώπης που διαμορφώνεται, όχι μόνο στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στη Μεσόγειο αλλά και σε άλλα θέματα όπως το μεταναστευτικό- προσφυγικό. Γενικά η σχέση που θέλει να έχει η Ευρώπη με την Τουρκία, η οποία όντως είναι μία σημαντική χώρα για τα συμφέροντα όλων των χωρών της περιοχής αλλά πρέπει να είναι συμβατή με το πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του κοινωνικού κεκτημένου για να μπορούν οι σχέσεις αυτές να γίνουν ακόμα καλύτερες», επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

Πρώτη φορά τόσο απερίφραστη απομόνωση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, παράλληλα, ότι είναι η πρώτη φορά μετά την τουρκική κλιμάκωση που υπήρξε τόσο άμεση και τόσο απερίφραστη απομόνωση και διπλωματική της Τουρκίας από όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο της Ευρώπης, που δείχνει ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι μία ψύχραιμα αποφασιστική στάση μπορεί να οδηγήσει τελικά στη βελτίωση των σχέσεων που θέλουμε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.