Neo

Ποιοι αλληλοκατηγορούνται για υποκρισία...

Μία αποκάλυψη με νόημα κάνει από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής, που θυμίζει με νόημα ότι την άνοιξη του 2011 κόπηκε το κονδύλι αεροπορικής μεταφοράς των ημερήσιων και περιφερειακών εφημερίδων, που έφτανε τα 40 εκατομμύρια ετησίως.

«Αυτά το μακρινό 2011 επί ‘μνημονιακού’ και ‘επάρατου’ ΠΑΣΟΚ», έγραψε, αποκαλύπτοντας πως «το 2019, αφού ‘ανορθώθηκε’ πλήρως η οικονομίας μας, 15 μέρες πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα διαμαρτύρεται, αποφασίζει με την 107 ΚΥΑ της 18-6-2019 την ενίσχυση των ημερήσιων εφημερίδων με το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ και με προϋποθέσεις πολύ ελαστικές.´Ηδη δε είχε ψηφίσει και την ανάλογη ενίσχυση και με την ίδια προφανώς λογική και γαλαντομία και τον περιφερειακό Τύπο με το ποσό των 16 εκατομμυρίων ευρώ με πρόγραμμα που θα φθάνει μέχρι το 2022. Συνολικά δηλαδή ένα πακέτο 23,5 εκατομμυρίων ευρώ για το χρόνο αυτό, αποφασίστηκε με πλήρη γαλαντομία να διανεμηθεί στις εφημερίδες για λόγους ‘επιχειρηματικής ενίσχυσης’». Αμέσως μετά, δε, παρατηρεί ότι «η ΝΔ, όχι μόνον συνέχισε αλλά με την 338/12-12-2019 ΚΥΑ πρόσθεσε και άλλο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, κάνοντας τις προϋποθέσεις ενίσχυσης (δεν απαιτείται καν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα) τόσο λάστιχο που χώρεσε ακόμη και το ρυπαρό ΜΑΚΕΛΕΙΟ στους δικαιούμενους ενίσχυση. Συνειδητά και πελατειακά». Όταν βεβαίως το θέμα πήρε διαστάσεις, η ΚΥΑ αποσύρθηκε και ο αρμόδιος υπουργός κάλεσε τα κόμματα για προτάσεις.

«Μπορεί το 2011 να φαντάζει πολύ μακρινό, μπορεί να δυσαρεστήθηκαν πολλοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης τότε, μπορεί σήμερα ακόμη και το ΚΙΝΑΛ να τα έχει ξεχάσει αυτά, ή ίσως δεν τα γνωρίζει καν, η πραγματικότητα όμως υφίσταται και επιβάλλεται να την λέμε. Όχι για λόγους ιστορικούς, αλλά για τη διαμόρφωση του παρόντος και του μέλλοντος. Τέλος, πολλά καθημερινά ‘μικρά’ τέτοια, μια πολύ μεγάλη ομάδα πολιτών (πολύ μεγαλύτερη από τα εκλογικά ποσοστά) μας κάνουν να μην βολευόμαστε με προσχωρήσεις, ανεμομαζώματα και μεταγγίσεις από κόμμα σε κόμμα, αλλά να ψάχνουμε τη συγκρότηση ξανά του προοδευτικού χώρου με σύγχρονα χαρακτηριστικά, με αξίες και αρχές . Και όσο αποκαλύπτονται τα αλαλάζοντα κύμβαλα, τόσο θα δημιουργείται προοπτική και θα αισιοδοξούμε», κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.