ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πικάντικοι γίγαντες με λουκάνικο, σπανάκι και αβγά

Μία εξαιρετική συνταγή για πικάντικους γίγαντες με λουκάνικο, σπανάκι και αβγά.

Υλικά

  • 350 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια λουκάνικα, χωριάτικα με πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 3 φλ. ζωμό κότας
  • 80 γρ. σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 4 αβγά
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη νύχτα, μουλιάζουμε τα φασόλια γίγαντες σε μπόλικο νερό.

Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε με μπόλικο τρεχούμενο νερό.

Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και μία πρέζα αλάτι βάζουμε τους γίγαντες να καλύπτονται πλήρως με το νερό.

Βράζουμε και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε.

Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με καπάκι, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί , ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε, μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, την πάπρικα, την πιπερίτσα τσίλι, τον κουρκουμά, το κύμινο, το μπούκοβο, τους γίγαντες και το ζωμό κότας και ανακατεύουμε καλά, αλλά με προσοχή να μη διαλυθούν τα φασόλια.

Σιγομαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι.

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.

Τέλος, σπάμε με προσοχή τα αβγά μέσα στο τηγάνι και σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι.

Ύστερα από 1 λεπτό, αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.