ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει στην ανάγκη αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ

Ποιος είναι ο Παύλος Γερουλάνος...

Μπορεί η Φώφη Γεννηματά να τον αποκάλεσε ‘όψιμο ΠΑΣΟΚολάγνο’, αφήνοντας αιχμές για τις δικές του προσωπικές φιλοδοξίες και εκείνος να έθεσε θέμα ηγεσίας σε ένα συνέδριο που τελικά... ‘σφραγιδοποίησε’ το ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Γερουλάνος όμως δεν παύει να υποστηρίζει όσα έλεγε επί χρόνια.

Βαθιά δημοκράτης και καλός γνώστης της επικοινωνίας, ο Παύλος Γερουλάνος, εξακολουθεί να εμπνέεται από τις αρχές και τις αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κόμματος, για αυτό και δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να μη χαθούν αυτές, ακόμα και αν έχει μπει πλέον... λουκέτο στο ιστορικό κόμμα. Μότο του εξάλλου είναι ότι «δίνοντας αξία στον πολίτη, δίνεις αξία στην πολιτική και δίνοντας αξία στην πολιτική, δίνεις δυνατότητες στον Άνθρωπο».

Ποιος είναι όμως ο Παύλος Γερουλάνος, που αμφισβήτησε ευθέως την πολιτική του κόμματός του και κατάφερε να συγκεντρώσει 2000 και πλέον υπογραφές για το δίκαιο των λεγομένων του μέσα σε λίγες ημέρες;

Είναι Αθηναίος και πλέον δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων, με ρίζες από την Κεφαλονιά όπου διατηρεί την οικογενειακή του επιχείρηση με ιχθυοκαλλιέργειες. Γόνος ιστορικής μεγαλοαστικής οικογένειες, δίνει συχνά την εντύπωση απρόσιτου μεγαλοαστού, αλλά μόνον αυτό δεν είναι. Ο Παύλος Γερουλάνος είναι «ένας από εμάς». Απλός, καθημερινός και απολύτως προσιτός σε όλους, έκανε την άμεση επικοινωνία με τους πολίτες... τέχνη και για αυτό πέτυχε μία πολύ καλή εμφάνιση στις δημοτικές εκλογές. Εκεί ποντάρει και για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ -έστω και αν αυτή γίνει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής- για την οποία εργάζεται πυρετωδώς.

Με σπουδές στο Χάρβαρντ, ο Παύλος Γερουλάνος βρέθηκε επί χρόνια στο στενό περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου και έγινε υπουργός της κυβέρνησής του. Δεν τον ακολούθησε όμως, όταν ο πρώην πρωθυπουργός δημιούργησε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, κάτι που επικαλείται συχνά απέναντι σε όσους βλέπουν πίσω από την ‘αντιπολίτευση’ που ασκεί στην Φώφη Γεννηματά, τάσεις αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ. «Αν ήθελα να φύγω, θα το είχα κάνει εδώ και χρόνια» συνηθίζει να λέει. Αντίθετα, ο ίδιος πίνει νερό στο όνομα του ΠΑΣΟΚ, υπερασπιζόμενος με νύχια και με δόντια τις σοσιαλδημοκρατικές αρχές και την ανάγκη άσκησης της πολιτικής έχοντας στο επίκεντρο τον Άνθρωπο.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Καλές αγιογραφίες κάνετε. μήπως σας βρίσκεται μία του Αγίου Ονόφριου σε καλή τιμή;
    Πολύ θα με υποχρεώνατε.

    Υγ. Γιατί τον εκθέτετε τον Παύλο; ΔΕΝ τα έχει ανάγκη αυτά.
    Καλησπέρες.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.