ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό, με τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ στα νησιά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, πέραν των άλλων -πολλών, είναι η αλήθεια- χαρακτηρισμών που της έχουν αποδοθεί, είναι και η ικανότητα διαχείρισης του αβδηρητισμού και της ...λακαμίας.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πίτα με κρέας και μανιτάρια

Μία εξαιρετική συνταγή για πίτα με κρέας και μανιτάρια.

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρέας μοσχάρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 σέλινο, φύλλα και κοτσάνι, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
  • 3 φλ. ζωμό βοδινού
  • 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα στη μέση
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 αβγό, κρόκος, για άλειμμα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το κρέας να σοταριστεί από όλες τις πλευρές και να θωρακιστεί.

Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα μπολ, το περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 3-4 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό βοδινού και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί το αλεύρι.

Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, το θυμάρι, τη ρίγανη, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, τα μανιτάρια, τα φύλλα δάφνης και τέλος προσθέτουμε το κρέας, που αφήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για 1 ½ περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας.Αν χρειαστεί, προσθέτουμε στο ενδιάμεσο λίγο ακόμη ζεστό νερό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 οC.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας.

Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας κατά τέτοιον τρόπο ώστε να κρέμεται λίγο έξω από το πυρέξ.

Απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στη ζύμη τη γέμιση.

Στρώνουμε το άλλο φύλλο επάνω από τη γέμιση.

Γυρίζουμε και τα δύο φύλλα προς τα μέσα σε ένα χοντρό κορδόνι.

Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με τον κρόκο αβγού και τη χαράζουμε διαγώνια.

Βάζουμε την πίτα στο φούρνο και την ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10 λεπτά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.