ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με ψητά λαχανάκια Βρυξελλών, μπέικον και χουρμάδες

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με ψητά λαχανάκια Βρυξελλών, μπέικον και χουρμάδες.

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, καθαρισμένα
  • 200 γρ. μπέικον
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 6 χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
  • 1/3 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • χρωματιστά πιπέρια φρεσκοτριμμένα, κατά βούληση

Για τη βινεγκρέτ:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • ½ λεμόνι, χυμό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC.

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα λαχανάκια Βρυξελλών, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, να ξεροψηθούν ελαφρώς και από τις δύο πλευρές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για 7-10 λεπτά, μέχρι να φύγει το περισσότερο λίπος και να ξεροψηθεί.

Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξει.

Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε τους χουρμάδες και τα λαχανάκια Βρυξελλών, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το μπέικον, αφήνουμε να σοταριστεί και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά και σβήνουμε με το κρασί.

Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνοντας λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένα χρωματιστά  πιπέρια.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε πολύ καλά.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.