ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα συζητηθεί με την πρόεδρο της ΕΚΤ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Λαγκάρντ σήμερα στη Φρανκφούρτη

Στην Φρανκφούρτη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συναντηθεί με την πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στις 18:15 ώρα Ελλάδας.

Μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων της Λαγκάρντ, ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία για μία πρώτη επαφή μαζί της, με αφορμή το δείπνο προς τιμήν του Μπενουά Κερέ που αποχωρεί από το ΔΣ της ΕΚΤ.

Ο πρωθυπουργός, μοναδικός πολιτικός που έχει προσκληθεί στο δείπνο καθώς διατηρεί προσωπική σχέση με τον Μπενουά Κερέ, θα μεταβεί σήμερα στην Φρανκφούρτη και το απόγευμα θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ, στην οποία θα παρουσιάσει αναλυτικά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα, καθώς και τους στόχους που θέτει ο Προϋπολογισμός του 2020, που ψηφίζεται την Τετάρτη από την Βουλή.

Θετικό κλίμα πριν τη συνάντηση με Λαγκάρντ

Το κλίμα αναμένεται θετικό, αφού μόλις την περασμένη εβδομάδα η Κριστίν Λαγκάρντ, όταν ρωτήθηκε για την πορεία της Ελλάδας δήλωσε ότι «είναι μεγάλη ιστορία για μένα προσωπικά, με άλλες ιδιότητες και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη όταν βλέπω την πρόοδο, την ανάκαμψη, όταν βλέπω τα αποτελέσματα. Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελλάδα».

Άλλωστε, υπό την ηγεσία της κ. Λαγκάρντ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν υπέρμαχος της χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων, συστήνοντας πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ, αντί για 3,5% που προβλέπεται σήμερα. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η κ. Λαγκάρντ θα υιοθετήσει τις ίδιες θέσεις και ως επικεφαλής της Ευρωτράπεζας.

Στη συνέχεια του τετ α τετ Μητσοτάκη – Λαγκάρντ θα υπάρξει και ευρύτερη συνάντηση όπου θα πάρουν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.