Neo

Συντονιστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Γιάννης Δάλμας

Χρέη συντονιστή για τα ψηφίσματα παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Δημοκρατίας και Κράτους Δικαίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναλαμβάνει για τη Γραμματεία της Ομάδας των Σοσιαλιστών, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Δάλμας. Η έναρξη των καθηκόντων του, μάλιστα, προγραμματίζεται συμβολικά για την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο έως τώρα σύμβουλος για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης θα διατηρήσει και το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, με τις αρμοδιότητές του να επεκτείνονται και στην Εξωτερική Πολιτική, στο Διεθνές Εμπόριο και στην Αναπτυξιακή Βοήθεια της ΕΕ.

«Αυτή τη στιγμή και ενόψει της υιοθέτησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του τρίτου σχεδίου δράσης της Ένωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία, παραμένει έντονη η ανάγκη να διασφαλιστεί η συνοχή των πολιτικών της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ανάγκη να υποστηριχθούν η κοινωνία των πολιτών, οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η σημασία της υπεράσπισης της καθολικότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης», δήλωσε ο ίδιος, δίνοντας το στίγμα της στάσης του στο εξής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.