ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αφορμή την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας

ΣΥΡΙΖΑ: «Να συγκληθεί άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής»

Nα συγκληθεί άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε να συμφωνηθεί ένα συνεκτικό πλαίσιο στρατηγικής για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, ζητά με σημερινή του ανακοίνωση ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος και κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική κατευνασμού έναντι της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «χειρίζεται τα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, και ιδίως τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας, χωρίς πυξίδα, χωρίς στρατηγική» και προσθέτει: «από την πολιτική κατευνασμού που επέλεξε ο κύριος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν, όπου δεν έθεσε καν ως θέμα τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για συμψηφισμό προσφυγικού, κυπριακού και τουρκικής παραβατικότητας, έως τις πρόσφατες σπασμωδικές αντιδράσεις στις μεθοδεύσεις της Τουρκίας με τη Λιβύη, απουσιάζει κάθε στοιχείο συνεκτικής εξωτερικής πολιτικής».

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι: «Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ούτε η λογική του παθητικού παρατηρητή, ούτε οι ακροδεξιές φωνές μπορούν να καθορίζουν τη στάση της χώρας», και καταλήγει ότι «η μόνη διέξοδος είναι η επιστροφή στην ενεργητική εξωτερική πολιτική που χάραξε και εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που προωθούσε ταυτόχρονα μια θετική ατζέντα διαλόγου, αλλά και την ενεργή αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας, για πρώτη φορά με λήψη κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Θέμα παραμονής του Αντ. Διαματάρη στην κυβέρνηση θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα παραμονής του υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη στην κυβέρνηση στην περίπτωση που αληθεύουν τα δημοσιεύματα που «αμφισβητούν το βιογραφικό του», θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή του ανακοίνωση. «Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ», υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ενώ ο κ. Διαματάρης δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο Columbia, σειρά δημοσιευμάτων στον ομογενειακό Τύπο αναφέρουν, επικαλούμενα στοιχεία από το ίδιο το πανεπιστήμιο, πως ο κ. Διαματάρης δεν αποφοίτησε ποτέ, αλλά απλώς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα!».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις. Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα». Καταλήγει απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό: «Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.