ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τις απολύσεις στις Τράπεζες αλλά και το... ‘φουσκωμένο’ υπουργικό βιογραφικό

Σκληρή αντιπολίτευση από το Κίνημα Αλλαγής

Σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, με τα στελέχη του να συνηθίζουν να λένε ότι πρόκειται για το μοναδικό κόμμα που ασκεί αντιπολίτευση στην πραγματικότητα, αφού εκτιμούν ότι σε πολύ βασικά πράγματα, όπως οι αποφάσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθεί κατά γράμμα τις επιταγές της κυβέρνησης Τσίπρα.

Δριμεία ήταν η κριτική στην κυβέρνηση, εκ μέρους της ίδιας της Φώφης Γεννηματά χθες, λίγο μετά τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ. Αφορμή στάθηκαν οι ομαδικές απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς. «Ό,τι δεν έγινε στην καρδιά της κρίσης, γίνεται τώρα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρεί σε ομαδικές απολύσεις εργαζομένων. Κίνηση που δημιουργεί κινδύνους για μαζικές απολύσεις στις Τράπεζες» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, για να ζητήσει αμέσως μετά από την κυβέρνηση να παρέμβει τώρα, ώστε οι απολύσεις να ακυρωθούν. «Αλίμονο αν οι Τράπεζες -που έχουν στηριχθεί με χρήματα του ελληνικού λαού- αφεθούν ασύδοτες και στα θέματα της απασχόλησης», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Ασχολίαστο όμως, στην Χαριλάου Τρικούπη δεν άφησαν και ένα θέμα... πρεστίζ για την κυβέρνηση, αυτό του ‘φουσκωμένου’ βιογραφικού μέλους του υπουργικού συμβουλίου. Δεν είναι λίγοι μάλιστα στο Κίνημα Αλλαγής, όσοι καλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λάβει μέτρα για το θέμα. «Τα χρόνια της κρίσης χιλιάδες Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά. Με βάση τελευταία έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία τους δηλώνει ότι αιτίες αυτής της φυγής ήταν η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς αιτίες που δημιουργούν στην Ελλάδα την αίσθηση της ανατροφοδοτούμενης κρίσης, σε αξιακό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο και στη βάση του «έλα μωρέ, τίποτα δεν αλλάζει». Σε αυτό το επίπεδο, στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η είδηση ότι υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχει πτυχίο που δήλωνε ότι κατέχει, δεν καλύπτεται από μία συγγνώμη, ούτε από μία δικαιολογία. «Όσοι εξυμνούν την αριστεία και την κανονικότητα, πρέπει σήμερα να μιλήσουν και να πράξουν», λένε…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.