ΕΛΛΑΔΑ

Ερωτήματα προκαλεί η απόφαση του Εφετείου

Στα «μαλακά» πατέρας που κακοποίησε σεξουαλικά 18χρονο επειδή έβγαινε με την κόρη του

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η απόφαση του εφετείου να επιβάλει ποινή 15 μηνών και μάλιστα με αναστολή σε πατέρα από την Κρήτη που κακοποίησε σεξουαλικά 18χρονο επειδή έβγαινε με την κόρη του.

Το σοκαριστικό περιστατικό διαδραματίστηκε τον Ιανουάριο του 2012 στη Μεσσαρά της Κρήτης. Ο 18χρονος φέρεται ότι διατηρούσε σχέση με την 14χρονη κόρη του 47χρονου σήμερα δράστη. Ο ίδιος, μαζί με δύο συγγενικά του πρόσωπα φέρεται να χτύπησε, απείλησε και κακοποίησε σεξουαλικά με σκουπόξυλο τον 18χρονο.

Πρωτόδικα στον πατέρα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 5 ετών και 10 μηνών, ωστόσο στο εφετείο η ποινή του μειώθηκε στους 15 μήνες με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος μόνο για την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της ευαίσθητης φύσης των όσων κατηγορείται ότι έκανε σε βάρος του νεαρού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το δικαστήριο εξέτασε μεταξύ άλλων τον νομικό χαρακτηρισμό της σοβαρότερης από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος, αυτή της σεξουαλικής κακοποίησης με αντικείμενο.

Τελικά, με το επιχείρημα ότι η πράξη δεν φέρεται να αποσκοπούσε στην ικανοποίηση του δράστη, αλλά στην τιμωρία και τον εξευτελισμό του 18χρονου, το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία από βιασμό σε παράνομη βία (που είναι πλημμέλημα) και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Στο αρχείο τέθηκε επίσης και η κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης, την οποία αντιμετώπιζε, καθώς αφορά σε γεγονότα προ του 2016. Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο μόνο για την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.