ΚΟΣΜΟΣ

Καλεί Ελλάδα και Τουρκία να λύσουν τις... κάποιες διαφωνίες τους!

Στόλτενμπεργκ για προκλήσεις Τουρκίας: «Δεν είναι δουλειά του ΝΑΤΟ η αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων!»

«Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας αντιμετώπισης αυτών των θεμάτων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ερωτώμενος σχετικά με τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μια φορά ότι το Σύμφωνο παραμένει παρατηρητής, καλώντας τα δύο μέλη του, Ελλάδα και Τουρκία, «να τα βρουν»...!

«Και η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο αξιόλογοι σύμμαχοι και οι δύο συμβάλλουν στην κοινή μας ασφάλεια», δήλωσε ο Στόλτενμπερκ, επιβεβαιώνοντας ότι η Συμμαχία δεν προτίθεται να λάβει μέτρα για τις προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης, επιθυμώντας τη διατήρηση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟϊκό άρμα.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε σε πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ανάμεσά τους και η «Καθημερινή», χαρακτήρισε μάλιστα τις τουρκικές προκλήσεις και την προσπάθεια της Άγκυρας να δημιουργήσει τετελεσμένα, απλές... διαφωνίες, σπεύδοντας πάντως να στηρίξει και να επικροτήσει τον διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών. «Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες και χαιρετίζω ότι υπάρχουν διμερείς επαφές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις διαφορές».

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ παρουσίασε μάλιστα ως έναν από τους λόγους που έχει πετύχει η Συμμαχία, το ότι «δεν συμμετέχουμε σε όλα τα δύσκολα θέματα που μας περιβάλλουν»!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.