ΕΛΛΑΔΑ

Τα ίχνη του χρήματος πρόδωσαν τους δράστες της ληστείας των 4,2 εκατ. ευρώ!

Τον συνεργό των τριών συλληφθέντων για τη σκηνοθετημένη ληστεία με πρόσχημα δήθεν απαγωγή, αναζητά η αστυνομία στα κεντρικά της εταιρείας σεκιούριτι από την οποία είχαν αρπάξει 4,2 εκατ. ευρώ τα οποία προορίζονταν για ανεφοδιασμό ΑΤΜ στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας. Η άκρη του νήματος για την υπόθεση πάντως, ήταν ο εντοπισμός χαρτονομισμάτων ο σειριακός αριθμός των οποίων είχε καταγραφεί ότι ήταν στα κλεμμένα. Οι δράστες είχαν συγκρατηθεί και δεν ξόδευαν έως τώρα από τα κλεμμένα, προσπαθώντας να αποφύγουν ακριβώς αυτό: Να ακολουθήσει η αστυνομία ...τα λεφτά. Η αστυνομική επιχείρηση πάντως, επισπεύσθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των κατηγορουμένων είχε αγοράσει εισιτήριο για το εξωτερικό.

Τα χρήματα από τη ληστεία- μαμούθ βρέθηκαν μετά από επιχείρηση που έκανε η ΕΛΑΣ με μπουλντόζες στον περίβολο συνεργείου ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων: Εκεί εντοπίσθηκαν 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 600.000 ευρώ βρέθηκαν σε καταπακτή στο συνεργείο στην είσοδο των Αμισιανών Καβάλας και σε διάφορες κρύπτες.

Η ληστεία και η σκηνοθετημένη απαγωγή έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα, όταν καταγγέλθηκε ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου είπαν σε πρώην διευθυντή εταιρείας σεκιούριτι ότι έχουν απαγάγει το παιδί του και θέλουν λύτρα να το απελευθερώσουν.

Συλληφθέντες φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων, ο γιος του και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι από την οποία αρπάχθηκαν τα χρήματα. Οι δύο τελευταίοι φέρεται να είναι κουμπάροι. Κατά την ανάκριση έσπασαν και υπέδειξαν στους αστυνομικούς που βρίσκονται θαμμένα τα χρήματα.
Από την πρώτη ώρα της καταγγελίας, πάντως, η περιγραφή της ληστείας δημιουργούσε ερωτήματα.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr οι έρευνες δεν σταμάτησαν ποτέ και δεν έχουν σταματήσει ούτε και τώρα. Άλλωστε αναζητείται ο συνεργός από τα κεντρικά της εταιρίας σεκιούριτι στην Αθήνα, με τη βοήθεια του οποίου παρακάμφθηκαν όλα τα πρωτόκολα ασφαλείας, οι κλειδάριθμοι για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου και λοιπές ασφαλιστικές δικλείδες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.