Neo

Τα ντοκουμέντα για τη Λιβύη και η επιβεβαίωση Κοτζιά

Η Ελλάδα αξιοποίησε χθες ντοκουμέντα που δείχνουν ολοκαίνουργια τεθωρακισμένα να «ξεφορτώνονται» από ένα καράβι για να εξοπλιστεί η κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη. Αυτά τα ντοκουμέντα, μάλιστα, επικαλέστηκαν χθες ελληνικές διπλωματικές πηγές προκειμένου να δηλώσουν ότι έχουν στα χέρια τους αποδείξεις πως η Τουρκία έχει σπάσει το εμπάργκο πώλησης όπλων στη Λιβύη και ότι η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης αποτελεί προϊόν εκβιασμού, του τύπου «εγώ σου δίνω όπλα και εσύ υπογράφεις ό,τι συμφωνία θέλω».

Μόνο που αυτά τα ντοκουμέντα δεν δικαιώνουν μόνο τις ελληνικές θέσεις, αλλά κυρίως τον Νίκο Κοτζιά. Πώς γίνεται αυτό; Ο Neo εξηγείται αμέσως: μιλώντας την περασμένη Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, ο Νίκος Κοτζιάς πρότεινε, ως έναν από τους δύο τρόπους για να πάρει πίσω η Λιβύη τη συμφωνία με την Τουρκία, να πιέσει η Ελλάδα ώστε να γίνουν ενέργειες αποτροπής του λαθρεμπορίου και της παράνομης προμήθειας όπλων.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, μάλιστα, υπενθύμισε ότι η ναυτική συνεργασία ΟΗΕ-ΝΑΤΟ, όπως και μία σειρά άλλων μηχανισμών, μπορούν να διασφαλίσουν τον έλεγχο όλων των πλοίων που προσεγγίζουν τα λιβυκά παράλια και, άρα, την εξουδετέρωση της δύναμης που έχει η Τουρκία στην κυβέρνηση της Τρίπολης. Και μετά ήρθαν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα να δικαιώσουν τον Κοτζιά - για μία ακόμη φορά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.