ΚΟΣΜΟΣ

Πέρασαν κιόλας 63 χρόνια...

Τα πρώτα Χριστούγεννα που η βασίλισσα Ελισάβετ μπήκε σε εκατομμύρια σπίτια...!

Τα φετινά Χριστούγεννα, θα είναι τα 63ά που η βασίλισσα Ελισάβετ θα στείλει, από το παλάτι του Buckingham, το χριστουγεννιάτικο μήνυμά της στον βρετανικό λαό. Η πρώτη φορά που το έκανε σε live μετάδοση ήταν στις 25 Δεκεμβρίου του 1957, που ήταν η επέτειος των 25 χρόνων από τότε που ξεκίνησε ο παππούς της την παράδοση. Η βασίλισσα της Αγγλίας μπήκε στα σπίτια εκατομμύρια ανθρώπων που κάθονταν στο σαλόνι τους με ανοιχτή την τηλεόραση, γιορτάζοντας αυτή τη μέρα.

Αυτή η βασιλική παράδοση ξεκίνησε το 1932 και το σύντομο μήνυμα ήταν μια ευκαιρία για τον μονάρχη της Βρετανίας να μοιραστεί με το λαό της χώρας τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς και τους στόχους της βασιλικής οικογένειας. Πριν από το 1957 το χριστουγεννιάτικο μήνυμα μεταδιδόταν μέσω ραδιοφώνου. Εκείνη τη χρονιά η βασίλισσα Ελισάβετ ενέδωσε στην πρόταση του BBC που ήταν να διαβάσει τον λόγο της σε live μετάδοση από το σπίτι της στο Norfolk.

“Ελπίζω αυτός ο νέος τρόπος να κάνει το χριστουγεννιάτικο μήνυμα πιο προσωπικό και άμεσο” είχε πει στον λόγο της η βασίλισσα Ελισάβετ που από τότε που ανέβηκε στο θρόνο έχει κάνει μια προσπάθεια να φέρει πιο κοντά το λαό στην βασιλική οικογένεια.

Από το 1960 κι έπειτα το μήνυμα άρχισε να μαγνητοσκοπείται, στο παλάτι του Buckingham, για να μπορεί να φτάσει στις Κοινοπολιτείες πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων. Με εξαίρεση το 1969 που η βασίλισσα αποφάσισε να γράψει και όχι να μαγνητοσκοπήσει το μήνυμά της. Ήταν η χρονιά που ο πρίγκιπας Κάρολος χρίστηκε πρίγκιπας της Ουαλίας και θεώρησε πως η βασιλική οικογένεια είχε ήδη αρκετή έκθεση.

Το κοινό πάντα ανυπομονούσε για αυτά τα μηνύματα με αποκορύφωμα το 1980, μια χρονιά πριν το γάμο του πρίγκιπα Κάρολου με την πριγκίπισσα Diana, που το παρακολούθησαν 28 εκατομμύρια θεατές. Βέβαια αυτό δεν σταμάτησε την βασίλισσα από το να ψάχνει καινοτόμους τρόπους για να το κάνει. Το 2006 τους έδινε τη δυνατότητα να κατεβάσουν το μήνυμα αυτό, ενώ το 2012 το Sky News το έκανε σε 3D. Τα τελευταία χρόνια το μήνυμα είναι διαθέσιμο και μέσα από το facebook, το instagram και το YouTube της βασιλικής οικογένειας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.