Neo

Το Ασφαλιστικό φέρνει... εντάσεις και «εμφύλιο» στο υπουργείο

Ο Neo έχει πολλάκις ενημερώσει τους αναγνώστες του για το «χαμηλό βαρομετρικό» που επικρατεί... παγίως στις σχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας: κι αυτό διότι ο μεν Νότης Μηταράκης επιμένει για επένδυση των αποθεματικών και των εισφορών των επικουρικών ταμείων μέσω ιδιωτικών εταιρειών, ενώ ο Γιάννης Βρούτσης συνεχίζει να διαφωνεί.

Το Μαξίμου είναι πολύ πλησιέστερα στις απόψεις Μηταράκη, όμως ουδείς στην κυβέρνηση είναι σίγουρος αν η «ιδιωτικοποίηση» του δεύτερου πυλώνα μπορεί να αντέξει «συνταγματικά». Όπως και να έχει, όσο πλησιάζει η ημέρα και η ώρα δημοσιοποίησης του νέου Ασφαλιστικού, τόσο... ανεβαίνει το θερμόμετρο στα «ρετιρέ» του υπουργείου Εργασίας.

Μάλιστα, χθες και προχθές, συνομιλητές του Γιάννη Βρούτση έσπευδαν να ενημερώσουν δημοσιογράφους πως «δεν μπορεί να καταργηθεί η διαγενεακή αλληλεγγύη», ενώ επέμεναν ότι «αποκλείεται η ανάμειξη ιδιωτικών εταιρειών στην διαχείριση των ασφαλιστικών εισφορών».

Στον αντίποδα, ο Neo πληροφορείται ότι ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης συνεχίζει να επεξεργάζεται προτάσεις και σχέδια που προβλέπουν εμπλοκή ιδιωτών στην επικουρική ασφάλιση και προαναγγέλλει… «ατομικό κουμπαρά για τους νέους ασφαλισμένους από 1η Ιανουαρίου του 2021». Το Μαξίμου, πάντως, δεν βλέπει με κακό μάτι τα περί «ατομικού κουμπαρά» και έτσι, όλα δείχνουν ότι έρχεται η ώρα της αλήθειας για το πλέον... «καυτό» υπουργικό δίδυμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.