ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξαν τη γεννήτρια του ρεύματος για να ζεσταθούν...

Τραγωδία στις Πλαταιές: Νεκρός στο σπίτι του από αναθυμιάσεις

Ανείπωτη τραγωδία στις στις Πλαταιές της Βοιωτίας, μόλις μερικές ώρες πριν να φύγει το 2019, αφού δύο άνδρες βρέθηκαν αναίσθητοι στο σπίτι τους, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha». Σύμφωνα με μαρτυρία, οι δύο άνδρες -πατέρας και παππούς- εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους εντός της κατοικίας, όπου διαμένουν, με τον έναν δυστυχώς να μην τα καταφέρνει.

Ο γιος της οικογένειας έσπευσε να ειδοποιήσει τις πυροσβεστικές αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν επιχείρηση, για να προσεγγίσουν το σημείο.

Όταν έφτασαν, ο γηραιότερος άνδρας ήταν δυστυχώς νεκρός, ενώ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή σώθηκε ο νεώτερος άνδρας.

Κατά πληροφορίες, στην περιοχή υπήρξε διακοπή ρεύματος, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιόνι) και οι δύο άνδρες άνοιξαν τη γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα από τις αναθυμιάσεις ο ένας να καταλήξει και ο άλλος να μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το ΕΚΑΒ έλαβε την κλήση για τις Πλαταιές στις 18:00 και έφτασε στο σημείο στις 20:20. Παρέλαβε ένα άτομο εν ζωή, το οποίο μετέφερε στο νοσοκομείο της Θήβας. Το δεύτερο άτομο ήταν ήδη νεκρό.

Όπως περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, "το ΕΚΑΒ Θήβας δέχτηκε κλήση στις 18:20 για δυο άνδρες, πιθανόν ο ένας χωρίς αισθήσεις στις Πλαταιές. Το ασθενοφόρο ξεκίνησε αμέσως αλλά λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών κινήθηκε με πολύ αργή ταχύτητα για το σημείο. Αφού τοποθέτησαν αλυσίδες προσέγγισαν Μέχρι κάποιο σημείο κ στην συνέχεια ζητήθηκε η συμβολή της Πολιτικής Προστασίας κ της Πυροσβεστικής γιατί το ύψος του χιονιού έκανε αδύνατη την συνέχιση της πορείας. Με την συνοδεία γκρέιντερ το οποίο άνοιγε δρόμο κατάφεραν οι διασώστες του ΕΚΑΒ γύρω στις 20:20 να φτάσουν στο σημείο κ να παραλάβουν ένα άτομο εν ζωή το οποίο μεταφέρθηκε Στο νοσοκομείο της Θήβας. Το δεύτερο άτομο ήταν νεκρός κ παρέμεινε στο σημείο για να επιληφθεί η Αστυνομία. Για μια ακόμη φορά φάνηκε η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να ανταπεξέλθει στην πρώτη κακοκαιρία. Οι δρόμοι για τις Πλαταιές έπρεπε να είχαν μείνει ανοιχτοί".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.