ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Βελόπουλος: «Αποτέλεσμα ωμών εκβιασμών στη βάση της κομματικής συναλλαγής ο νόμος για τους απόδημους»

«Νόμο έκτρωμα», και αποτέλεσμα «ωμών εκβιασμών στη βάση της κομματικής συναλλαγής», χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου για την ψήφο των αποδήμων, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Κάθισαν στο τραπέζι πέντε έξι φίλοι, κομματικοί φίλοι και μοίρασαν τα ιμάτια των Ελλήνων ομογενών. Δηλαδή με το σκεπτικό της Αριστεράς, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να πω κι εγώ Όχι στην ψήφο των ομογενών γιατί πήραμε ποσοστό 1%. Αλλά δεν πάμε έτσι μπροστά. Και σας το λέω εγώ, ο οποίος είμαι γιος μεταναστών», είπε ο κ. Βελόπουλος και τόνισε:

«Ο νόμος αυτός είναι άδικος και παραβιάζει τις έννοιες της δημοκρατίας, της ισονομίας, της ισοπολιτείας, των ίσων δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών. Αντίθετα, έρχονται εδώ οι ξένοι, με ψεύτικα χαρτιά και τους δίνετε το δικαίωμα της ψήφου. Και τον Έλληνα τον αφήνετε στην άκρη, γιατί έχετε ρατσιστική τάση έναντι των Ελλήνων. Είστε ελληνοφοβικοί. Αντί να συμφωνήσουμε όλοι και οι 300 εδώ μέσα, να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες, εμείς δίνουμε το δικαίωμα να ψηφίζουν όλοι όσοι έρχονται στη χώρα παράνομα το τελευταίο διάστημα».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, υποστήριξε πως οι ξένοι, οι οποίοι αποκτούν δικαίωμα ψήφου έχουν φθάσει στο 2,2% του εκλογικού σώματος.

«Αυτοί θα μπορούν να ψηφίσουν και ο Έλληνας που έστελνε τα λεφτά του από την Γερμανία, από την Αυστραλία εδώ και που δούλευε από το πρωί ως το βράδυ και σε δύο δουλειές δεν θα έχει το δικαίωμα να ψηφίσει. Ποιος σας δίνει το δικαίωμα να διαχωρίζετε τους πολίτες σε κατηγορίες; Ο νόμος αυτός μιλά για διευκόλυνση της ψήφου των ομογενών όχι για εξίσωση. Επειδή δηλαδή εμείς πήραμε στην Ευρώπη 1,7% δεν έπρεπε να ψηφίσουμε το δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίσουν; Mε το νόμο αυτό ο Έλληνας που είναι έξω δεν θα ψηφίζει και θα ψηφίζει ο Ιμπραήμ και ο Χασάν. Και ο Έλληνας που ζει εδώ θα μπορεί να ψηφίζει, αλλά δεν θα πηγαίνει γιατί δεν θα θέλει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος.

«Εσείς στην αριστερά που μιλάτε για δικαιώματα και δημοκρατία δεν θα έπρεπε να ήσαστε πιο προσεκτικοί στους αστερίσκους που βάζετε στο νόμο;», διερωτήθηκε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και τόνισε «Έπρεπε να πείτε "Ναι" στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και όχι να βάζετε υπεράνω όλων το κομματικό συμφέρον».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και επικαλέστηκε την άποψη του ακαδημαϊκού Μιχαήλ Ρούκουνα, σύμφωνα με την οποία, «η Τουρκία δημιούργησε εθνικό δίκαιο με την επιστολή της στον ΟΗΕ».

«Όσοι ξέρουν από διεθνείς σχέσεις γνωρίζουν ότι το εθνικό δίκαιο παράγει δίκαιο διεθνώς. Εξαρτάται από την δεύτερη χώρα αν θα αντιδράσει. Αν δεν αντιδράσει η Ελλάδα στην έλευση ενός πλοίου κάτω από την Κρήτη, και δεν εννοώ διπλωματικά, γιατί πρώτοι οι Τούρκοι έστειλαν την επιστολή. Οι Τούρκοι έχουν δημιουργήσει δεδομένα που δεν ανατρέπονται. Καλώ λοιπόν τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Αυτό που έγινε με την Τουρκία είναι de facto επιβολή του εθνικού στο διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε.

«Κανείς δεν θέλει τον πόλεμο. Εγώ αν γίνει πόλεμος θα χάσω λεφτά, θα χάσω περιουσία, θα χάσω το παιδί μου. Αλλά είναι εκείνη η στιγμή που αναρωτιέσαι: Πού πρέπει να φτάσουν τα τουρκικά πλοία για να αντιδράσουμε απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα;

Αν δηλαδή οι Τούρκοι έρθουν στο Σούνιο τι θα κάνουμε; Εσείς εκεί στη ΝΔ ελέγχετε τα κανάλια και βλέπω τους διεθνολόγους σας να βγαίνουν και να λένε ότι η επιστολή της Τουρκίας δεν σημαίνει τίποτα. Μα η επιστολή αυτή δημιουργεί δεδομένα από την στιγμή που παραλαμβάνεται. Και εσείς τώρα κυβερνάτε τη χώρα;», είπε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.

«Το ζήτημα είναι να προχωρήσουμε στον καθορισμό ΑΟΖ. Αλλιώς θα χρειαστεί να κάνουμε συνεκμετάλλευση και να μοιραστούμε το πετρέλαιο και το Αιγαίο. Και μην πείτε δεν προλάβαμε. Εμείς σας τα λέμε» είπε ο κ. Βελόπουλος και υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βασιστεί σε συμμαχίες.

«Δεν υπάρχουν φιλίες. Δεν υπάρχει ΕΕ. Μην λέτε ότι αντέδρασε η ΕΕ. Μα η ΕΕ δεν έχει στρατό. Ή μήπως νομίζετε ότι θα μας προστατέψει το ΝΑΤΟ που χαϊδεύει τον κ. Ερντογάν; Θα έρθει εκείνη κρίσιμη η στιγμή και τότε μόνο θα αναρωτηθούμε για ποιο λόγο η κυβέρνηση επέτρεψε την μεταφορά τουρκικού πολεμικού υλικού πάνω από την Λάρισα. Αεροπλάνα απογειώθηκαν από την Κωνσταντινούπολη και μετέφεραν στην Λιβύη οπλισμό. Πώς το επέτρεψε αυτό η κυβέρνηση; Πώς επέτρεψε η πολιτική αεροπορία την διέλευση πάνω από τη Λάρισα; Και σε αυτό στον ύπνο σας πιάσανε; Ακόμα και τώρα μεταφέρουν οπλισμό», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Καταλήγοντας επανέλαβε την πρότασή του για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις.

«Να συσκεφθούν τώρα οι πολιτικοί αρχηγοί και να δούμε τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Μακάρι να κάνω λάθος εγώ. Σας προειδοποιώ. Χτυπώ το καμπανάκι. Ο Τούρκος ό,τι είναι να κάνει θα το κάνει γρήγορα. Μετά τον Μάρτιο δεν θα κάνει τίποτα. Θυμηθείτε τα Ίμια. Ιανουάριο έγιναν γιατί ο Τούρκος θέλει να προστατέψει την τουριστική του περίοδο. Άρα ό,τι είναι να κάνει θα το κάνει τώρα. Έρχονται χειρότερες καταστάσεις. Ας σκεφτούμε τώρα μακριά από κομματικές αγκυλώσεις», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.