ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Βελουτέ σούπα τυριού με μπρόκολο

Μία εξαιρετική συνταγή για βελουτέ σούπα τυριού με μπρόκολο.

Υλικά

  • 4 ατομικά καρβέλια στρόγγυλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για το βουτύρωμα των καρβελιών
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. βούτυρο, λιωμένο
  • ¼ φλ. αλεύρι
  • 2 φλ. γάλα
  • 2 φλ. ζωμό κότας
  • 1 ½ φλ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 φλ. τυρί τσένταρ, τριμμένο + 4 κ.σ. για γαρνιτούρα
  • ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC στο γκριλ.

Ανοίγουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το καπάκι κάθε καρβελιού και βγάζουμε όλη την ψίχα.

Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το εσωτερικό τους και τα βάζουμε στο φούρνο, στο γκριλ για 10 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Αφήνουμε το κρεμμύδι στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι ταυτόχρονα σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να ρουφήξει όλο το βούτυρο και να αρχίσει λίγο να ψήνεται.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας με αβγοδάρτη και μόλις αρχίζει να πήζει ρίχνουμε τον ζωμό κότας.

Σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε το μπρόκολο, το καρότο, το σοταρισμένο κρεμμύδι και το σέλερι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη και τέλος το τυρί τσένταρ και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σερβίρουμε τη σούπα μέσα στα καρβελάκια ψωμιού και γαρνίρουμε με τριμμένο τσένταρ και μαϊντανό.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.