ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν κυριαρχεί το δίκαιο του ισχυρού, αλλά το Διεθνές

Ξεκάθαρη στρατηγική που θα συμφωνηθεί σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Στην ανάγκη σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά, επιμένουν στο Κίνημα Αλλαγής, εκτιμώντας μάλιστα ότι υπάρχουν σειρά θεμάτων που δεν έχουν απαντηθεί, παρά την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ερντογάν στο Λονδίνο. Πιο συγκεκριμένα, στην Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να απαντηθούν είναι το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ώστε να ακούσουν όλα τα κόμματα ποια ακριβώς είναι η στρατηγική της κυβέρνησης και βεβαίως να καταθέσουν και εκείνα τις προτάσεις τους, εν προκειμένω το Κίνημα Αλλαγής να θέσει και το ζήτημα της υποχρέωσης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ , μαζί με τη δική μας αποφασιστική δράση, για μπλοκάρισμα συγκεκριμένων αποφάσεων που ευνοούν την Τουρκία.
«Δεν μπορεί να γίνονται άλλο παιχνίδια εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου και των εθνικών μας συμφερόντων», είπε χαρακτηριστικά στον ρ/σ Σκάι Πάτρας ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. «Στο κάτω κάτω της γραφής, εάν μετά από δεκαετίες στις οποίες έχουμε μία απολύτως ειρηνική συμβίωση, έχει επιλέξει η Τουρκία να χαράξει έναν δρόμο, θα πρέπει να υπάρξει τώρα η απάντηση ότι δεν κυριαρχεί το δίκαιο του ισχυρού, αλλά υπάρχει ένα Διεθνές Δίκαιο, το οποίο κάποιοι πρέπει να σέβονται, κάποιοι πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις οι οποίες προφανώς θα εγγυώνται ότι η Μεσόγειος και το Αιγαίο είναι περιοχές, οι οποίες έχουν ειρήνη και συγκεκριμένα γεωστρατηγικά συμφέροντα», είπε.

Έκρουσε μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για την κυβέρνηση. «Οφείλει να έχει μία ξεκάθαρη στρατηγική και δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία χωρίς να πάρει τη σύμφωνη γνώμη ή χωρίς καν να ακούσει τη γνώμη των πολιτικών κομμάτων, προχώρησε σε μία συμφωνία με τα Σκόπια», είπε, υποστηρίζοντας πως όταν βγαίνουν αρχηγοί, στρατιωτικοί, πολιτικά στελέχη και κάνουν αναφορές περί προετοιμασίας, περί αστακών, περί θωράκισης κ.ο.κ., οφείλουν τα πολιτικά κόμματα να γνωρίζουν πώς σκοπεύει να κινηθεί η κυβέρνηση. «Δεν θέλουμε ο κ.Μητσοτάκης να ενημερώσει αυτή τη στιγμή με διάγγελμα κάποιον, αλλά θέλουμε να λάβει υπόψη του όλους τους προβληματισμούς και κυρίως, να δείξουμε προς τα έξω, και προς την Τουρκία και προς όλους τους υπόλοιπους, ότι δεν μπορούν να παίζουν με τα ελληνικά συμφέροντα», είπε μεταξύ άλλων ο Παύλος Χρηστίδης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.