ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από πού μπορούν να προκύψουν τα χρήματα...

13η σύνταξη για όλους ζητά το ΚΙΝΑΛ

Την απόδοση 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους εδώ και τώρα επιμένει το Κίνημα Αλλαγής, με την Φώφη Γεννηματά να προχωρά χθες σε μία προσωπική της ανάρτηση για το θέμα, ζητώντας την έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών των συνταξιούχων εδώ και μία δεκαετία.

Η ανάρτηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής όμως, δεν ήταν ένα ‘πυροτέχνημα’ της Χαριλάου Τρικούπη για το θέμα. Κάθε άλλο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ομιλία της στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2020, η Φώφη Γεννηματά είχε ζητήσει να δεσμευτούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις για την χορήγηση κανονικής και μόνιμης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους.

«Οι συνταξιούχοι της πατρίδας μας επωμίστηκαν ένα δυσανάλογα μεγάλο μέρος του βάρους για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, στην οποία οδήγησε η καταστροφική πολιτική των Κυβερνήσεων της ΝΔ την περίοδο 2004-2009», σημειώνουν στο Κίνημα Αλλαγής, θυμίζοντας τις επανειλημμένες μειώσεις στα εισοδήματά τους. Παρατηρούν δε, ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια οι συνταξιούχοι ελάμβαναν ψευδείς υποσχέσεις περί χορήγησης 13ης σύνταξης από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί όμως αυτής η Κυβέρνηση αφού με την φορολογική της πολιτική φτωχοποιούσε τα ελληνικά νοικοκυριά, στη συνέχεια απέδιδε ένα μικρό μέρος από όσα αφαιρούσε με την μορφή προσωρινού επιδόματος», με αποκορύφωμα την ‘ψευδεπίγραφη’ 13η σύνταξη λίγο πριν από τις πρόσφατες εκλογές, με ‘προφανή στόχο’ κατά το Κίνημα Αλλαγής, την απόσπαση της ψήφου τους. Συνεχίζοντας την κριτική και στην παρούσα κυβέρνηση, κατηγορούν την τελευταία ότι όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, αδιαφόρησε για τους συνταξιούχους, ενώ καθυστερεί ακόμα και την υλοποίηση αποφάσεων του ΣτΕ που τους αφορούν, προκειμένου «να τις εμφανίσει ως δήθεν δικές της παροχές», όπως λένε στην Χαριλάου Τρικούπη.

Εκτιμώντας μάλιστα, ότι «δεν μπορεί οι άνθρωποι που μόχθησαν μια ζωή, να υποχρεώνονται να ζουν στη φτώχεια και να περιμένουν έκτακτους μποναμάδες τις γιορτές», το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε συγκεκριμένη Πρόταση Νόμου για την επαναφορά της πλήρους και κανονικής 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους, επιμένοντας στην ανάγκη υιοθέτησής της και από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να γίνει πράξη. «Όλοι καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους προς τους Έλληνες συνταξιούχους», λένε, χαρακτηρίζοντας ‘απόλυτα σαφές’ ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για αυτό. Υποστηρίζουν, εξάλλου, ότι μία μερική μόνο μείωση των στόχων για τα υπερπλεονάσματα, στην οποία και επιμένουν εδώ και μήνες, καθιστά αμέσως δυνατή την υλοποίηση της πρότασής τους. Αν, παρ’ όλα αυτά, η ΝΔ συνεχίσει στο θέμα αυτό την ‘αναβλητική και αδιέξοδη πολιτική της’, όπως λένε, οι αναγκαίοι πόροι, μπορούν κατά την Χαριλάου Τρικούπη να βρεθούν και από δύο άλλες πηγές. Από την αντικατάσταση των προσωρινών επιδομάτων με το μόνιμο αυτό μέτρο και από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που εγκλωβίζεται στο ‘Υπερταμείο της υποτέλειας’, όπως εξακολουθούν να το αποκαλούν, ένα θέμα για το οποίο θυμίζουν ότι η ΝΔ το κατήγγειλε ως αντιπολίτευση, αλλά, από τη θέση της κυβέρνησης, σιωπά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.