ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην περιοχή «Αλώνια» του Δήμου Ωραιοκάστρου

Αυτοψία στην περιοχή «Αλώνια» του Δήμου Ωραιοκάστρου πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη. Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τίθεται σε τροχιά εκκίνησης ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στην ιστορία του δήμου Ωραιοκάστρου, αυτό που αφορά τη δημιουργία νέου δημαρχιακού μεγάρου, κέντρου υγείας, ενός σύγχρονου συνεδριακού και πολιτιστικού κέντρου αλλά κι ενός μοναδικού πνεύμονα πρασίνου στην κεντρική περιοχή «Αλώνια».

Σχετικά με την αξιοποίηση της περιοχής στα «Αλώνια», ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι έχει ήδη δοθεί «εντολή στη ΜΟΔ να αναλάβει να κάνει τις μελέτες, για να εξεταστεί πώς μπορεί να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ».

«Πράγματι πρόκειται για έναν πάρα πολύ ωραίο χώρο για το Ωραιόκαστρο. Θέλω πάρα πολύ να βοηθήσω και να φτιάξουμε κάτι που θα μείνει για τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου για πολλά χρόνια στο μέλλον ως ένα τοπόσημο της περιοχής, ως ένας πνεύμονας πρασίνου κι ένας χώρος πολιτισμού και συναντήσεως των ανθρώπων. Ένας τόσο ωραίος χώρος δεν μπορεί να μένει αναξιοποίητος και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν θα μείνει αδιάφορο στο αίτημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσακίρης από την πλευρά του παρουσίασε τον σχεδιασμό του Δήμου για την έκταση των 24 στρεμμάτων και τόνισε: «δική μας φιλοδοξία είναι να κάνουμε τον χώρο αυτό το σημείο αναφοράς της πόλης για τα επόμενα 50 - 70 χρόνια».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.