ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό, με τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ στα νησιά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, πέραν των άλλων -πολλών, είναι η αλήθεια- χαρακτηρισμών που της έχουν αποδοθεί, είναι και η ικανότητα διαχείρισης του αβδηρητισμού και της ...λακαμίας.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αλμυρό κέικ με ελιές, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδια και γιαούρτι

Μία εξαιρετική συνταγή για αλμυρό κέικ με ελιές, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδια και γιαούρτι.

Υλικά

  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσ. λιαστή ντομάτα από βάζο, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1/3 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 3 αβγά
  • 1/2 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC.

Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη μαγιά, τη ρίγανη, 1/2 κ.γ. αλάτι, όσο πιπέρι θέλουμε, τις ελιές, την ντομάτα, το κρεμμύδι και το τυρί.

Χτυπάμε τ' αβγά με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.

Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μίγμα.

Το ψήνουμε 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό πριν το ξεφορμάρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.