ΚΟΣΜΟΣ

Συναντήθηκε με τον Τραμπ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Αρχές Φεβρουαρίου στην Ουάσινγκτον η Φον ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενδέχεται να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον στις αρχές του Φεβρουαρίου, όπως έκανε γνωστό ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ΗΠΑ, Σταύρος Λαμπρινίδης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τη φον ντερ Λάιεν στο Νταβός της Ελβετίας την Τρίτη. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε «πολύ καλές» τις συνομιλίες τους, αλλά επέμεινε ότι εάν δεν συναφθεί διμερής συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ για το εμπόριο, η κυβέρνησή του θα εξετάσει πολύ πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβάλλει υψηλότερους δασμούς στα αυτοκίνητα ευρωπαϊκής κατασκευής που εισάγονται στην αμερικανική αγορά.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ευελπιστεί ότι σύντομα θα συναφθεί εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών και έτσι δεν θα υπάρξουν δασμοί για τις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων. «Είναι καλό να έχουμε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων, διότι θέλουμε να έχουμε μια συμφωνία σε μερικές βδομάδες, με την οποία θα κλείσουμε αυτό το θέμα», δήλωσε από το Νταβός στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). Πάντως, δεν διευκρίνισε πόσο ευρεία θα είναι η συμφωνία αυτή. «Έχω ήδη μιλήσει με τον Πρόεδρο Τραμπ για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία. Οι εμπειρογνώμονές μας θα συναντηθούν, θα εξετάσουν τα δεδομένα, θα συσχετίσουν αριθμούς, θα θέσουν το θέμα της εντιμότητας από τις δύο πλευρές. Σημαντικό είναι να συνεχιστούν οι συζητήσεις. Κανείς δεν θα ωφεληθεί αν ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος. Γι' αυτό και είναι πιο έξυπνο να διαπραγματευτούμε αμέσως, να εξετάσουμε τα δεδομένα, να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις και να υπογράψουμε», κατέληξε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.