LIFESTYLE

Θα αναζητήσουν ένα ανεξάρτητο μέλλον

Bρετανία: O Χάρι λυπάται που... εγκαταλείπει τα βασιλικά του καθήκοντα

Είναι η πρώτη φορά που πριγκιπικό ζεύγος απαρνείται τα βασιλικά του καθήκοντα. Το θέμα της «διάσχισης» του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από το Παλάτι της Βρετανίας έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, με συνέπεια εκατομμύρια άνθρωποι να περιμένουν να μάθουν το «γιατί». Σε μία εξαιρετικά συναισθηματική ομιλία, ο πρίγκιπας Χάρι εξήγησε τους λόγους που «ανάγκασαν» τον ίδιο και την αμφιλεγόμενη -για τον ρόλο της- σύζυγό του, να απαρνηθούν τα καθήκοντά τους και -όπως όλα δείχνουν- να βαδίσουν τη δική τους πορεία.

Ο Δούκας του Σάσεξ μίλησε σε εκδήλωση υποστηρικτών του την Κυριακή, λέγοντας πως «για μένα και τη Μέγκαν πλέον δεν υπάρχει άλλη επιλογή». Τόνισε, δε, πως «θέλαμε να συνεχίσουμε το έργο μας δίχως τη χρηματοδότηση από τον λαό. Όμως, προφανώς, αυτό δεν ήταν εφικτό», ήταν ο λόγος που επικαλέστηκε για την απόφαση του ιδίου και της συζύγου του να απαρνηθούν τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Στον πρόλογο της ομιλίας του, είπε ότι «Μόνο να φανταστώ μπορώ τι έχετε ακούσει και τι έχετε διαβάσει αυτές τις ημέρες για μένα. Είμαι το ίδιο άτομο που γνωρίζετε εδώ και 35 χρόνια. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι μου και ο τόπος που αγαπώ. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ».

«Αποδέχθηκα τη συμφωνία γνωρίζοντας ότι δεν αλλάζει τίποτα για ό,τι είμαι ή για το πόσο δεσμευμένος είμαι. Ελπίζω ότι θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι αντιμετώπισα, ότι θα απομάκρυνα την οικογένειά μου από όλα όσα γνώριζα για να κάνω ένα βήμα μπροστά σε ό,τι ελπίζω να αποτελέσει μια πιο ειρηνική ζωή» συμπλήρωσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

at tonight’s dinner for supporters of Sentebale in London Video © SussexRoyal

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) στις

«Θέλω να ακούσετε την αλήθεια από εμένα για όση από αυτή μπορώ να μιλήσω όχι ως πρίγκιπας ή ως δούκας, αλλά ως Χάρι. Είμαι το ίδιο πρόσωπο που αρκετοί από εσάς με είδατε να μεγαλώνω κατά τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά με μια πιο ξεκάθαρη προοπτική», δήλωσε ο Χάρι στην διάρκεια μιας ομιλίας του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που ίδρυσε ο ίδιος το 2006 (Sentebale charity).

«Γνωρίζω ότι με ξέρετε αρκετά καλά όλα αυτά τα χρόνια ώστε να με εμπιστευτείτε ότι η γυναίκα που επέλεξα ως σύζυγό μου έχει τις ίδιες αξίες με μένα. Και τις έχει» συνέχισε τις θετικές αναφορές στην Αμερικανίδα ηθοποιό.

«Η Βρετανία είναι το σπίτι μου και ο τόπος που αγαπώ. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ”, πρόσθεσε. “ Μου προκαλεί μεγάλη λύπη που έγινε έτσι».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.