ΕΛΛΑΔΑ

Έσπασαν την πόρτα του Δημαρχείου και μπούκαραν!

Χίος: Ένταση και προπηλακισμοί κατά Μηταράκη για το προσφυγικό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της δημιουργίας νέας κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του 15ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Χίου - Βολισσού πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας κάτοικοι του νησιού, προπηλακίζοντας μάλιστα και τον υφυπουργό Εργασίας, Νότη Μηταράκη, που έδωσε το παρών στη συνεδρίαση.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο, όπου συνεδρίαζε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, με θέμα την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα διοργανωθούν σε επίπεδο Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, και την πρόταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία της νέας κλειστής δομής.

Ένταση επικράτησε κατά την άφιξη του υφυπουργού Εργασίας, Νότη Μηταράκη, ο οποίος θα συμμετείχε στη συνεδρίαση. Ορισμένοι πολίτες, μόλις είδαν τον υφυπουργό, εξαγριώθηκαν και τον αποδοκίμασαν έντονα,εξαπολύοντας ύβρεις εναντίον του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, μερίδα συγκεντρωμένων στη θέα του υφυπουργού, πέταξαν μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ έσπασαν την πόρτα του Δημαρχείου Χίου, επιχειρώντας να εισβάλουν στο κτίριο. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να τους απωθήσουν, ωστόσο το εξαγριωμένο πλήθος χτυπούσε τα τζάμια της πόρτας, την οποία τελικά οι διαμαρτυρόμενοι κατάφεραν να σπάσουν.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών

Εν συνεχεία, πάντως, ο Νότης Μηταράκης, στη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, ανέλυσε την πρόταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο της Χίο στη θέση του εν λειτουργία καταυλισμού της ΒΙΑΛ που ανακοίνωσε πως θα κλείσει.

Ο κ. Μηταράκης παρουσίασε, επίσης, το μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.