ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό, με τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ στα νησιά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, πέραν των άλλων -πολλών, είναι η αλήθεια- χαρακτηρισμών που της έχουν αποδοθεί, είναι και η ικανότητα διαχείρισης του αβδηρητισμού και της ...λακαμίας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έπειτα από έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις

Χρηματιστήριο: Με μικρή πτώση το σημερινό άνοιγμα

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο.

Η μικρή πτώση 0,14% σημειώνεται έπειτα από έξι συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη σε ποσοστό 2,49%. O Γενικός Δείκτης στις 11:00, διαμορφώνεται στις 940,94 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,15 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,86%.

Οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+0,51%), της Motor Oil (+0,39%) και της Lamda Development (+0,36%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (-2,50%), της Τέρνα Ενεργειακή (-1,09%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,08%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας(+1,29%) και των πρώτων Υλών (+1,22%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Κατασκευών (-0,51%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,47%).

Ανοδικά κινούνται 37 μετοχές, 21 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αλουμύλ+4,90% και Παϊρης+4,65%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΑΒΑΞ-21,62% και Καρέλιας-2,01%.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.