ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 15,1 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σαφές προβάδισμα που ξεπερνά τις 15 μονάδες διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση της νέας χρονιάς.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΒΕΡΓΙΝΑ TV δίνει ποσοστό 39.1% στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 24.0% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μειωμένη, σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών, εμφανίζεται η επιρροή του ΚΙΝΑΛ το οποίο λαμβάνει στην δημοσκόπηση 4.6%.

Το ΚΚΕ λαμβάνει και αυτό 4.6%, η ΕΛ. ΛΥΣΗ 4.0%, το ΜέΡΑ25 3.0%, άλλο κόμμα επιλέγει το 6.0% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 14.7%

Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πιο αποτελεσματικός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδεικνύεται ο Αδωνις Γεωργιάδης που λαμβάνει 7,1 στην κλίμακα από 1-10 και ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 6,9. Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει 6,8, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επίσης 6,8, ο Βασίλης Κικίλιας με 6,7, ο Χάρης Θεοχάρης με 6,6 και ο Μάκης Βορίδης (6,5).

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεντρώνει ποσοστό 46.6% έναντι 22,8% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος χάνει και από τον Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Παπανδρέου, του κ. Σαμαρά και του κ.
Τσίπρα, ποιος κατά την άποψη σας υπήρξε καλύτερος Πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 32,8%, ο Αλέξης Τσίπρας 22,2% και ο Γιώργος Παπανδρέου μόλις το 5,2%

Τι κατά την άποψη σας είναι καλύτερο για την χώρα; Μια αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση απαντά το 58.5% ενώ κυβέρνηση συνεργασίας θέλει το 35,2%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, το 51,4% θεωρεί ότι ήταν προϊόν συναλλαγής μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου ενώ μόλις το 26,7% υποστηρίζει ότι είχε προγραμματική βάση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.