ΚΟΣΜΟΣ

Προανήγγειλαν σκληρά αντίποινα

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Όρκοι εκδίκησης από Ρουχανί και Χαμενεΐ

Η δολοφονία του πανίσχυρου υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ -με εντολή Τραμπ- έχει κλιμακώσει επικίνδυνα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η οποία μυρίζει «μπαρούτι», με τους Ιρανούς ηγέτες να δίνουν όρκους εκδίκησης και να προαναγγέλλουν σκληρά αντίποινα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο θάνατος του υποστρατήγου Σουλεϊμανί, που φέρεται να είχε στενή σχέση με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σηματοδοτεί μια δραματική κλιμάκωση των κρυφών πολέμων στους οποίους εμπλέκονται το Ιράν, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, ιδίως του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας, και ενδέχεται να οδηγήσει σε αντίποινα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Χασάν Ρουχανί, αλλά και ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκαν εκδίκηση για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί, συνεχίζοντας μάλιστα τον πόλεμο «με διπλάσια ένταση».

Ρουχανί: Το Ιράν και τα ελεύθερα έθνη της περιοχής θα εκδικηθούν τις ΗΠΑ

Το Ιράν και τα «ελεύθερα έθνη της περιοχής» θα πάρουν εκδίκηση από τις ΗΠΑ για τον θάνατο του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας Χασάν Ρουχανί.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μεγάλο έθνος του Ιράν και άλλα ελεύθερα έθνη της περιοχής θα πάρουν την εκδίκησή τους από την εγκληματική Αμερική για αυτή τη φρικτή δολοφονία», ανέφερε ο Ρουχανί σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησής του.

Το γεγονός πως ο Σουλεϊμανί «έγινε μάρτυρας» θα αυξήσει την «αποφασιστικότητα» του Ιράν να «αντισταθεί στον επεκτατισμό της Αμερικής και να υπερασπιστεί τις ισλαμικές αξίες μας», προστίθεται στο κείμενο.

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ορκίζεται εκδίκηση για τον θάνατο του Σουλεϊμανί

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε ότι η χώρα θα εκδικηθεί τον θάνατο του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε τα μεσάνυχτα σε επιδρομή των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, ενώ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στην Ισλαμική Δημοκρατία.

«Το γεγονός ότι ο Σουλεϊμανί έγινε μάρτυρας είναι η επιβράβευση για τον ακούραστο αγώνα του όλα αυτά τα χρόνια (...) Αν το θέλει ο Θεός, το έργο και ο δρόμος του δεν θα σταματήσουν εδώ, και τους εγκληματίες που έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα του και με αυτό των άλλων μαρτύρων τους περιμένει αδυσώπητη εκδίκηση», ανέφερε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Όλοι οι εχθροί ας γνωρίζουν ότι ο ιερός πόλεμος της αντίστασης θα συνεχιστεί με διπλάσια ένταση, και τους μαχητές στον ιερό πόλεμο τους περιμένει η οριστική νίκη», ανέφερε επίσης ο Χαμενεΐ μέσω ανακοίνωσής του, που μεταδόθηκε από την ιρανική κρατική τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.