ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρές αντιδράσεις για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη

Αίγυπτος: Οι βουλευτές ζητούν οικονομικό μποϊκοτάζ της Τουρκίας

Αντιδράσεις εξέφρασαν όλα τα κόμματα της αιγυπτιακής Βουλής, εναντίον της ανάπτυξης τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, ζητώντας, μάλιστα, έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, όπου αναμένεται να προτείνουν την έναρξη εκστρατείας στους αραβικούς λαούς για το μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων στον αραβικό κόσμο.

Το γεγονός αναφέρει η «Αλ Αχράμ» σε ρεπορτάζ με τίτλο «οι βουλευτές της Αιγύπτου ζητούν οικονομικό μποϊκοτάζ της Τουρκίας». Μεταξύ αυτών και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Νομοθετικών και Συνταγματικών Υποθέσεων της Αιγυπτιακής Βουλής, Άχμεντ Χέλμι Ελ Σερίφ.

«Οι Άραβες πρέπει να σταθούν ενωμένοι και να μποϊκοτάρουν όλα τα τουρκικά προϊόντα προς πώληση στις αραβικές αγορές», τονίζει από την πλευρά του ο Ελ Μπάντρι Ντέιφ, ανεξάρτητος βουλευτής και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, προσθέτοντας ότι «το μποϊκοτάζ θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στην Τουρκία και θα εκφράσει την αλληλεγγύη των Αράβων με τη Λιβύη».

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη αραβόφωνη εφημερίδα, «οι βουλευτές ζητούν από τις αραβικές χώρες να διακόψουν τους οικονομικούς δεσμούς με την Τουρκία, με αφορμή την απόφασή της να στείλει στρατιωτικά στρατεύματα στη Λιβύη».

Όπως αναφέρει η «Αλ Αχράμ», «η πλειοψηφία των βουλευτών και των πολιτικών κομμάτων υιοθέτησε απόλυτα τις προεδρικές δηλώσεις που καταδικάζουν τη στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη».

Ακόμη και το κόμμα της αντιπολίτευσης «Ουάφντ», δήλωσε ότι «υπάρχει συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στην Αίγυπτο στο γεγονός ότι η στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου», «μία παρέμβαση που αποσκοπεί να μετατρέψει τη Λιβύη σε γόνιμο έδαφος για τρομοκράτες και να στοχεύσει τελικά στην Αίγυπτο». Προέτρεψε δε τα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου να κινητοποιήσουν τους πολίτες, στηρίζοντας τις αποφάσεις του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, όπως τονίζει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.