ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα στις 15:30, στα Public Συντάγματος

Εκδήλωση-συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον Αλεξάντερ Βίνικ

Εκδήλωση-συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση του "Mr. Bitcoin", κατά κόσμον Αλεξάντερ Βίνικ, παραχωρούν σήμερα, Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, οι συνήγοροι του, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Σύμφωνα με την πρόσκληση θα μιλήσουν για «όλα όσα κρύβονται πίσω από την επιχειρούμενη έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ και την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αλλά και για το τι πράγματι είναι το Bitcoin, που έχει αναστατώσει τράπεζες και κυβερνήσεις».

Η εκδήλωση-συνέντευξη Τύπου με θέμα «Η Ελλάδα, ο "Mr. Bitcoin" Αλεξάντερ Βίνικ και η πρόθυμη κυρία Σακελλαροπούλου», θα γίνει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 στις 15:30, στο Public - Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα.

Βίνικ για Σακελλαροπούλου: Έδωσε το κεφάλι μου επί πίνακι και την προτείνουν για Αρχηγό του κράτους

Ο Αλεξάντερ Βίνικ, προχώρησε πριν μερικές μέρες σε δήλωση μέσω της δικηγόρου του, Ζωής Κωνσταντοπούλου όπου καταγγέλλει πως κρατείται 30 μήνες στην Ελλάδα χωρίς να κατηγορείται για τίποτα.

«Θέλουν να με εξοντώσουν για την τεχνογνωσία μου. Θέλουν το κεφάλι μου επί πίνακι, μόνο και μόνο για τις γνώσεις και τις τεχνολογικές μου ικανότητες. Υφίσταμαι βασανιστήρια και ψυχολογικό πόλεμο για να σπάσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος καταγγέλλει πως δεν του επιτρέπουν να πάρει καθαρό αέρα και πως η τελευταία φορά που προαυλίστηκε, ήταν την παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη το καλοκαίρι του 2017, μετά από αίτημα των ΗΠΑ, κατηγορούμενος για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» μέσω Bitcoin. Παραμένει φυλακισμένος επί 29 μήνες, χωρίς δίκη και καταδίκη, ενάντια στο Σύνταγμα, που αναφέρει ότι ο μέγιστος χρόνος δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 18 μήνες. Ξεκίνησε απεργία πείνας τον Νοέμβριο του 2018, επί 88 ημέρες, επιβαρύνοντας σημαντικά την υγεία του.

Μετά την απόφαση που υπέγραψε ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης για έκδοσή του στη Γαλλία, ο Βίνικ ανακοίνωσε ότι ξεκινά ξανά απεργία πείνας.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι συνήγοροι του Αλεξάντερ Βίννικ Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος, η "Δικαιοσύνη για Όλους", η Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet και το Internet Now σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου - Εκδήλωση με θέμα :

"Η Ελλάδα, ο «Mr. Bitcoin» Alexander Vinnik και η πρόθυμη κυρία Σακελλαροπούλου"

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020
Ώρα: 3.30μμ
Τόπος : Public - Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα

Ομιλητές :
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Συνήγορος Υπεράσπισης του A. Vinnik
Νίκος Κωνσταντόπουλος, Συνήγορος Υπεράσπισης του A. Vinnik
Νίκος Βασιλάκος, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet, δημοσιογράφος τεχνολογίας
Φώτης Μαυρουδής, Μηχανικός Πληροφορικής
Έλενα Καραγεωργοπούλου, Συμβολαιογράφος

Θα μιλήσουμε για όλα όσα κρύβονται πίσω από την επιχειρούμενη έκδοση του Alexander Vinnik και την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αλλά και για το τι πράγματι είναι το Bitcoin, που έχει αναστατώσει τράπεζες και κυβερνήσεις».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.