ΚΟΣΜΟΣ

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Εκνευρισμός στην Άγκυρα για την επίσκεψη Χάφταρ: «Θα προκαλέσει κρίση...»

Μόνο... απαρατήρητη δεν περνάει στην Τουρκία η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Χαλίφα Χάφταρ στην Αθήνα, με τα τουρκικά ΜΜΕ να ασχολούνται εκτενώς με το γεγονός, κάνοντας κάνουν λόγο ακόμη για κίνηση που μπορεί να προκαλέσει κρίση στην περιοχή...

Ορισμένα από αυτά κάνουν λόγο για επίσκεψη του «παράνομου» ηγέτη της Λιβύης ενώ άλλα υποστηρίζουν ότι η έλευση του Χάφταρ στην Ελλάδα, λίγες μόνο μέρες πριν την Διάσκεψη του Βερολίνου, πιθανώς να προκαλέσει κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Sabah αναφέρει ότι «ο ηγέτης των παράνομων δυνάμεων στη Λιβύη ήρθε στην Αθήνα. Ταξίδεψε στην Αθήνα με ιδιωτικό αεροσκάφος και στόχος του είναι να συναντηθεί με Έλληνες αξιωματούχους όπως τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια και τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη».

Το πρακτορείο Anadolu σημειώνει ότι «ο ηγέτης των παράνομων δυνάμεων της Λιβύης έφτασε στην Αθήνα».

Η Habeler γράφει ότι ο Χάφταρ ήρθε κρυφά στην Αθήνα και υπογραμμίζει ότι η «πληροφορία που μεταδίδουν τα ελληνικά μίντια θα προκαλέσει κρίση».

«O ηγέτης των δυνάμεων πολιτοφυλακής στη Λιβύη Χάφταρ ήρθε στην Αθήνα συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια», μεταδίδει το NTV.

Σημειώνεται ότι ο τουρκικός Τύπος εστιάζει τις τελευταίες μέρες στις εξελίξεις στη Λιβύη και κυρίως στο γεγονός της μη κλήσης της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.