ΕΛΛΑΔΑ

Κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο λιμάνι της Κύμης

Εύβοια: Άνοιξαν οι δρόμοι - Πολλά προβλήματα άφησε πίσω της η «Ζηνοβία»

Σωρεία προβλημάτων άφησε στην Εύβοια το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ζηνοβίας», με τους δρόμους ωστόσο να έχουν πλέον ανοίξει για τα αυτοκίνητα, όχι όμως και για τα φορτηγά.

Νέο τμήμα του δρόμου λίγο πριν την Κύμη υποχώρησε από την κακοκαιρία, που χτύπησε την Εύβοια, στο σημείο του Στομίου εκεί όπου το υπέδαφος εδώ και πολλά χρόνια έχει υποστεί σημαντικές διαβρώσεις και καθιζήσεις.

Οι μεγάλοι κυματισμοί που δημιουργήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα άνοιξαν το δρόμο στο ρεύμα προς το λιμάνι της Κύμης με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται από το ένα μόνο ρεύμα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας έχει τοποθετήσει σήμανση και φανάρια για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Απαγόρευση διέλευσης φορτηγών σε δρόμους της Εύβοιας

Σύμφωνα με το Star κεντρικής Ελλάδας, έχει προγραμματιστεί τοποθέτηση σήμανσης απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων άνω των 2,5 τόνων (προληπτικά για περαιτέρω λόγους ασφαλείας), όσον αφορά τη διέλευση από το συγκεκριμένο τμήμα. Η εναλλακτική διαδρομή για τα φορτηγά θα είναι το Πλατάνα- Γέφυρα Σκοτεινής-Κονίστρες-Χάνια Αυλωναρίου.

Παράλληλα με την διευθέτηση της κυκλοφορίας και την προσωρινή αποκατάσταση των προβλημάτων, εξετάζονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οι προτεινόμενες λύσεις και οι διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης για την εκτέλεση σημαντικού τεχνικού έργου που θα δώσει οριστική λύση στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο τμήμα του βασικού οδικού άξονα προς το λιμάνι της Κύμης.

Πρόκειται για ένα από τα δύο σοβαρότερα προβλήματα που άφησε πίσω της η Ζηνοβία. Το δεύτερο είναι στην επαρχιακή οδό Λίμνης-Αιδηψού στο γνωστό σημείο των κατολισθήσεων. Εκεί, έπεσαν στο οδόστρωμα νέοι βράχοι τους οποίους ναι μεν απομάκρυνε η Περιφέρεια, όμως η κυκλοφορία δεν είναι ασφαλής για τους οδηγούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.