ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση για το νέο εκλογικό νόμο

Γεννηματά: «O Μητσοτάκης φαντάζεται τζούφιες εκλογές με απλή αναλογική»

Επίθεση στη ΝΔ για τον εκλογικό νόμο που θα ψηφίσει απόψε το βράδυ Βουλή χωρίς καν να το συζητήσει με τα υπόλοιπα κόμματα εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε τον εκλογικό νόμο άδικο σύστημα που παραμορφώνει την λαϊκή βούληση.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει φαραωνικό μπόνους και χαμηλά ποσοστά αυτοδυναμίας.
Είναι ένα άδικο σύστημα που παραμορφώνει την λαϊκή βούληση και απαντά μόνο στις αγωνίες και τις φοβίες του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα χρόνια της κρίσης».

Η κ.Γεννηματά απάντησε και στο σενάριο περί διπλών εκλογών προκειμένου να καεί η απλή αναλογική λέγοντας ότι μπορεί να είναι αυτή η πρώτη αυταπάτη του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές με απλή αναλογική δεν θα δώσουν κυβερνητική λύση.

«Φαντάζεται τζούφιες εκλογές με απλή αναλογική μπορεί να είναι όμως αυτή η πρώτη του αυταπάτη.
Χρειάζονται προγραμματικές συγκλήσεις και όχι ευκαιριακές συμπράξει, είδαμε στα χρόνια της κρίσης που οδήγησαν όλα αυτά. Θεσμικά παιχνίδια με ζαριές διπλών εκλογών είναι ένδειξη αδυναμίας».

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι το κόμμα της δεν φοβάται την απόφαση του ελληνικού λαού και πρόσθεσε ότι το κόμμα της ετοιμάζεται για μια πραγματικά προοδευτική λύση.
«Δεν φοβόμαστε την κρίση του ελληνικού λαού, στις επόμενες εκλογές είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός θα αναζητήσει πραγματικά προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και εμείς γι’ αυτό δουλεύουμε εντατικά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.