LIFESTYLE

Η Ντέμπορα Ντούγκαν καταγγέλλει την Ακαδημία των Grammy για διαφθορά και σεξουαλική παρενόχληση

Η Ντέμπορα Ντούγκαν, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ, η οποία απομακρύνθηκε την περασμένη εβδομάδα, μόλις δέκα μέρες πριν από την τελετή απονομής των μουσικών βραβείων Grammy κατέθεσε καταγγελία στην Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών στην Απασχόληση (EEOC) για διακρίσεις σε βάρος της.

Η Ντέμπορα Ντούγκαν διατυπώνει επίσης καταγγελίες για διαφθορά και σεξουαλική παρενόχληση εντός της Ακαδημίας και κάνει λόγο για παρατυπίες στην ψηφοφορία, για τις υποψηφιότητες των βραβείων Grammy από μέλη της Ακαδημίας που εκμεταλλεύτηκαν τη θέση για τους δικό τους όφελος.

Η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στον οργανισμό που απονέμει τα μουσικά βραβεία Grammy ισχυρίζεται ότι ενημέρωσε τους υπεύθυνους Ανθρώπινου Δυναμικού τον Δεκέμβριο ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον νομικό σύμβουλο της Ακαδημίας και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου Τζόελ Κατζ. Αναφέρει δε ότι τέθηκε σε άδεια μετά την απειλή ότι θα προβεί σε νομική δράση για το παράπτωμα αυτό.

Η Ντέμπορα Ντούγκαν ισχυρίζεται επίσης ότι πληροφορήθηκε ότι ο πρώην CEO του οργανισμού, Νίλ Πόρτνοου ήταν αντιμέτωπος με καταγγελία καλλιτέχνη και μέλους της Ακαδημίας Ηχογράφησης για βιασμό.

Σύμφωνα με μια δήλωση των δικηγόρων της Ντέμπορα Ντούγκαν, Douglas H. Wigdor και Michael J. Willemin, “ η κατηγορία περί διακρίσεων υπογραμμίζει τακτικές που θυμίζουν εκείνες που χρησιμοποιούνται από άτομα που υπερασπίζονται τον Χάρβεϊ Γουάινστιν. Όπως υποστηρίζουμε, η προσπάθεια της Ακαδημίας Ηχογράφησης να αμφισβητήσει τον χαρακτήρα της Ντέμπορα Ντούγκαν είναι μια ξεκάθαρη απόπειρα να στρέψει την προσοχή μακριά από τη δική της παράνομη δραστηριότητα".

Εκτός από τους ισχυρισμούς περί δυσφήμησης, η καταγγελία περιλαμβάνει λεπτομερείς δηλώσεις σχετικά με τη νοοτροπία του οργανισμού ως "λέσχης ανδρών" και τις μακροχρόνιες ανεπάρκειές του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συστημικής ποικιλομορφίας.

Η Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ απάντησε στους ισχυρισμούς της Ντούγκαν με τη δήλωση:

“ Είναι περίεργο το γεγονός ότι η κ. Ντούγκαν δεν διατύπωσε ποτέ αυτές τις σοβαρές καταγγελίες παρά μόνο μια εβδομάδα μετά τις νομικές ενέργειες εναντίον της από μια γυναίκα εργαζόμενη που ισχυρίστηκε ότι η κ. Ντούγκαν δημιούργησε ένα «τοξικό και ανυπόφορο» περιβάλλον εργασίας και ασκούσε «συμπεριφορά κακοποίησης και εκφοβισμού». Όταν η κ. Ντούγκαν έθεσε τις «ανησυχίες» της στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, έδωσε οδηγίες «να μην προβούν οι αρμόδιοι σε καμία ενέργεια».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.