ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου

Η «Όμορφη Πόλη» «ζωντανεύει» στο Μέγαρο!

Με άξονα-μύθο τις γνωστές μελωδίες του μεγάλου μας μουσουργού και την ποίησή του για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης δημιουργεί και παρουσιάζει μια σύγχρονη «Όμορφη πόλη» του 2020.

Μια μοναδική θεατρική-μουσική υπερπαραγωγή, μια ωδή στον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Μισό και πλέον αιώνα μετά το πρώτο ανέβασμα της θρυλικής παράστασης, το καλοκαίρι του 1962, η «Όμορφη πόλη» αναβιώνει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τις 17 έως τις 30 Ιανουαρίου 2020.

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Όμορφη πόλη» πρωτοανέβηκε το καλοκαίρι του 1962 στο θέατρο «Παρκ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, κείμενα του Μποστ και Δημήτρη Χριστοδούλου, Ερρίκου Θαλασσινού και Ακου Δασκαλόπουλου τους οποίους μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Σ' αυτήν εμφανίστηκαν μεγάλα ονόματα ηθοποιών και τραγουδιστών, όπως οι αδελφές Καλουτά, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Γιάννης Βογιατζής, η Ντόρα Γιαννακοπούλου, η Σμάρω Στεφανίδου, ο Ανδρέας Ντούζος, η Ταϋγέτη, η Μίρκα Καλατζοπούλου κ.ά. Στην πορεία συμμετείχε και ο Στέλιος Καζαντζίδης μαζί με τη Μαρινέλα. Η λογοκρισία «έκοψε» τότε από το δίσκο τους στίχους του Μποστ και τα σκετς του Θεοδωράκη, ενώ η παράσταση συνδέθηκε και με μια περιπέτεια της υγείας του Μίκη, στον οποίο επιτράπηκε να δει και να διευθύνει ένα μέρος μόνο της τελευταίας παράστασης.

Μουσική και ποίηση: Μίκης Θεοδωράκης. Σύνθεση έργου - σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης. Πεζά κείμενα: Γιώργος Βάλαρης - Στέλιος Παπαδόπουλος. Χορογραφία: Φώτης Νικολάου.

Συμμετέχει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Τραγουδούν: Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης. Συμμετέχει: Σαλίνα Γαβαλά. Στην πρεμιέρα τραγούδησε και η Γιώτα Νέγκα.

Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Γιώργος Κιμούλης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Γιώργος Βάλαρης, Αιμίλιος Ράφτης, Ακης Σιδέρης και η Λήδα Πρωτοψάλτη.

Χορεύουν: Ιωάννα Θεοδώρου, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Ηλίας Μπαγεώργος, Φαίδρα Νταϊόγλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Στεφανία Σωτηροπούλου, Κωνσταντίνος Φρίγγας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.